Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата у нас 3D поп-опера "Рибарят и неговата душа" превзема Пловдив

Мюзикълът "Рибарят и неговата душа" превзема Пловдив на 9-и септември в палата номер 2 на пловдивския панаир. Първата за Българи 3D поп-опера ще се играе в града под тепетата, след като вече имаше своята премиера в София в НДК на "Салона на изкуствата“.

"Рибарят и неговата душа" е мащабен проект, в който участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството. На сцената се срещат симфоничен оркестър с поп-рок банда, балет в неговите най-разнообразни форми, хор и любими на българската публика изпълнители и солисти.

Изключително талантливият Ненчо Балабанов е в главната роля. Стефан Владимиров – оперен певец, е в ролята на отеца, Веси Бонева е Русалката, Мариана Попова е в ролята на Вещицата, Димо Алексиев е разказвачът Оскар Уайлд, а изключителната Амалия – вокалистката на Durty Purchase, пяла с Робин Гиб и Курт Хауенщайн, е Душата.

Нашето послание е, че човек трябва да вярва в Господ и е длъжен да преследва мечтите си. И нещата ще се случат, каза в предаването "Преди всички" режисьорът на тази грандиозна продукция Ана Топалова.

Интервюто на Валерия Николова с Ана Топалова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!