Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България каза "Adieu" на Франция 2016

Самотният войник Мицански между двама норвежки бранители
Снимка: БГНЕС

Футболистите от националния ни отбор загубиха напъно закономерно с 0:1 от прекия си конкурент Норвегия в битка за третото място в квалификационната група за Евро 2016 и за пореден път ще гледат европейското първенство по телевизията. След втората загуба от скандинавците в този цикъл от квалификации и последните надежди за класиране поне на бараж се изпариха след изключително слаб и безидеен двубой на обновения стадион “Васил Левски”. Националите ни бяха посрещнати по трибуните от обидно малко зрители, което е логично на фона на продукцията, която предлагат на родните запалянковци. Единственото попадение реализира Форен в 57-ата минута, а около 10 000 фенове изпратиха с бурни освирквания и скандирания ”Оставка” играчите и ръководството на БФС.

Националите ни започнаха притеснени мача и трудно изнасяха топката през първите 10 минути. Все пак първи стигнахме до удар на Ивелин Попов от фаул в 21-вата минута, когато Нюланд изби. Последваха нови слаби минути за момчетата на селекционера Ивайло Петев, като чак в 36-та минута Ивайло Чочев от добра позиция избърза и стреля далеч от вратата.

В 53-тата минута при първата добра атака на нашите Илиян Мицански се откъсна и стреля – топката се отби в тялото на бранител, но отново попадна в Мицански, като и при втория удар защитник изби с тяло. В 56-та минута Станислав Манолев извърши ненужен фаул в половината на нашите – Йохансен центрира меко, Миланов и Минев изпуснаха Форен, който отблизо прати топката в мрежата на Божидар Митрев за 0:1. До края на срещата последваха две добри възможности за футболистите ни, но Попов не успя да овладее топката и да завърши с удар. Въпреки негативния резултат Петев отново подходи страхливо и вместо да пусне в игра още един нападател, реши да не рискува със смените – Александър Тонев замени Манолев на крилото, Димитър Рангелов се появи в игра на мястото на Мицански, а няколко минути записа и Тодор Неделев, който смени Георги Миланов.

До края на мача нашите те сътвориха нищо запомнящо се, а двубоят приключи със силни освирквания и скандирания "Оставка".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени