Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки сигнализира за нарушения при строежа на спортната зала „Колодрум“ в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Ангел Джамбазки сигнализира за нарушения при строежа на спортната зала „Колодрум“ в Пловдив, която беше открита в неделя. Според заместник-председателя на ВМРО от началото на строителството на спортното съоръжение до края е поскъпнало 4 пъти.

Питаме прокуратурата, Министерството на финансите, Държавната финансова инспекция има ли конфликт на интереси една и съща фирма да строи този публичен обект и имоти, които са собственост на фирма, чийто собственик или участник в управителните съвети е майката на кмета на Общината? На първо четене ми изглежда като някакъв конфликт, но да кажат компетентните органи. От друга страна се оказва, че същата тази фирма, която изпълнява едновременно семейни обекти, семейни къщи, ако не се лъжа, и обществена публична сграда, отпуска заем на фирмата-собственост на майката на кмета. Тези неща са необясними.

Ангел Джамбазки уточни, че още преди два месеца е подал сигнал, но институциите мълчат. Още в края на миналата седмица пловдивският кмет Иван Тотев видя в обвиненията политически оттенък и коментира:

Много добре знаем кой, къде, в какъв щаб, какво си мисли, как се подава в София. На мен всичко ми е ясно. Казвам тия хора, които го правят. Защото същите хора след изборите ще дойдат да си говорим. Аз ги знам всичките.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени