Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава посегателството срещу служители и имущество в Държавното горско стопанство в Самоков

Снимка: БГНЕС

Нарушенията в нашия регион са съсредоточени в два участъка и потърпевшите от нашите горски стражари са едни и същи. Това каза зa предаването Преди всички“ инженер Александър Кроснев, директор на Държавното горско стопанство в Самоков, по повод поредна саморазправа на нарушители с горски служители:

От началото на годината вече имаме седем случая, в които има някакво посегателство срещу служители или върху имущество на стопанството.


Бяха счупени на контролното ни звено стъклата, след това един от служителите беше нападнат и ударен няколко пъти със синджир. Също на частен автомобил на служител му бяха счупени с пушка стъклата, а на друг - с камъни и пак имахме побой над служители,
разказа за част от случаите директорът на Държавното горско стопанство в Самоков.

Инженер Кроснев поясни, че служителите на горското стопанство извършват ежедневни проверки, при които са длъжни да задържат, ако констатират нередност, имуществото по закон, заради което се стига и до конфликт - именно когато нарушителите се опитват да го спасят:

Когато конфликтът е с лица от ромски произход, те бързо се събират и нападат нашите служители. Някои от нарушителите са познати лица, които и друг път са извършвали такива деяния.

Съдействие от полицията винаги имаме и за щастие РУП - Самоков винаги се отзовават на наши сигнали,
допълни Кроснев и подчерта, че основната вина е на лицата, които се чувстват безнаказани в последствие.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени