Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама афганистанци се опитаха да избягат от полицейско управление в София

Снимка: БГНЕС

Двама афганистански бежанци са се опитали  да избягат от ареста на Трето РПУ в столицата. В районното управление е била назначена вътрешна проверка и са наложени наказания.

Направилите опит за бягство са били доведени в районното управление заедно с други хора, задържани при поредната акция на столичната полиция. Те са се представили за непълнолетни. В ареста те изкъртили решетката на въздухопровода и успели да се измъкнат през него. Бежанците не излезли от сградата на Трето РПУ в София, защото са заловени от дежурните полицаи метри преди входа.

Нелегалните имигранти разказвали пред полицаите за нова практика при трафика на хора. Плащането на каналджиите вече не ставало предварително, а едва след като бежанците минат успешно границата. Парите били оставяни в човек в Турция, служещ за гарант на сделката. След като трафикантите преведат хората през границата и бежанците дойдат в София, те се обаждали и давали разрешение за плащане. Тази практика била въведена заради зачестилите случаи на трафиканти, които изоставят хора след като са им взели парите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени