Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Обратът в идеята за промените в данъчните закони е тема за повечето централни издания. На челно място вестник Сега отбелязва: "Управляващите оттеглят спорните промени в данъчните закони, гражданите няма да плащат по-висок подоходен данък, фирмите няма да декларират пред НАП покупки над 700 лева."

В уводното си заглавие Дума пише: "ГЕРБ се уплаши да вдига данъка". Труд допълва: "Няма да има данък кмет". "Отбой за данък кмет", съобщава и Стандарт.

Вестниците пишат подробно и за резултатите от срещата на премиера Бойко Борисов с представители на бизнеса, след която стана ясно, че: "Бизнесът влиза в енергийните бордове", както отбелязва Стандарт. Според Труд - мерките за по-евтина енергия за бизнеса осветяват игрите със зеления ток.

На челно място Монитор алармира, че милион и двеста хиляди българи са без денонощна аптека. Осем области търсят илачи през Фейсбук, близки на болните пътуват с километри или взимат от съседи, уточнява публикацията.

Здравна тема е и сред водещите за вестник Сега тази сутрин. От публикация във вестника научаваме, че здравното министерство ще ограничава броя на аптеките. Това ще става чрез национална аптечна карта, са съобщили пред изданието от Асоциацията на собствениците на аптеки.

Стандарт и Новинар избират за уводните си материали информацията за ареста на началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград. Полицейски шефове с бригада за рекет, пише "Стандарт" и добавя, че обвинението към шефовете на управленията е и за корупция. "Новинар" уточнява, че задържането им е част от мащабна операция срещу организирана престъпна група. В репортаж по темата 24 часа загатва, че арестът е свързан с телефонна измама. Телеграф допълва темата с информацията, че се чакат още арести.

Монитор информира за предложението на депутати за законодателни промени, свързани с шофирането в насрещно движение и без книжка. 6 месеца без книжка и 3 бона глоба за джигит в насрещното, е заглавието на публикацията в "Монитор". От нея научаваме още, че предлаганата парична санкция е 20 пъти по-висока от сегашната.

Обща тема за всички централни издания тази сутрин продължава да е бежанската вълна, заливаща Европа. 2 000 бежанци пеша към България, 160 военни подсилват границата, пише на първата си страница 24 часа и уточнява, че по данни на разузнаването сред бежанците имало и ислямисти. Телеграф допълва, че турската страна е дала тридневен срок на бежанците да се върнат обратно, откъдето са дошли. Вестник Земя отбелязва, че българските полицаи са отблъснали повече от 200 имигранти при опит да преминат българо-турската граница.

Труд избира за акцент по темата казаното от вицепремиера Румяна Бъчварова, че идват бежанци, но не е апокалипсис, отбелязва вестникът.

Гледаме каляски и Кристо без пари, пише Стандарт за проявите за днешния празник на София и уточнява, че всички културни институции в столицата ще посрещат посетители с вход свободен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени