Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франко Давин започва работа с Григор Димитров

Франко Давин започва работа с Григор Димитров
Снимка: canchallena.lanacion.com

Франко Давин, който има две титли от Големия шлем като треньор, ще започне работа с най-добрия български тенисист Григор Димитров. Аржентинският специалист за последно беше треньор на Хуан Мартин Дел Потро, с когото се разделиха наскоро след повече от седем години съвместна работа.

Той е бивш капитан на националния отбор на Аржентина за купа "Дейвис" в периода 1999–2001. 

Работи за кратко с Гийермо Кория, а след това и с Гастон Гаудио, който под негово ръководство през 2004 година печели "Ролан Гарос". През 2009 година той е наставник на Дел Потро при триумфа му на Откритото първенство на САЩ.

Като професионален тенисист Давин достига до 30-ото място в световната ранглиста. Левичарят печели три титли в турнирите на АТП. Той играе бекхенд с една ръка, както и Димитров.

Първата ни ракета в момента се готви с Йохан Йортегрен от шведската академия "Good to Great", след като през юли се раздели с австралийския спец Роджър Рашийд.

Българинът търси вариант за нов постоянен треньор, а с Давин ще бъде на първите две състезания от Азиатското турне в Куала Лумпур (28 септември – 4 октомври) и в Токио (5-11 октомври), които ще бъдат като пробен период за взаимодействието между двамата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени