Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образувано е частно наказателно дело срещу лекаря с фалшива диплома д-р Иван Вуцов

Снимка: БГНЕС

В Районния съд в София е образувано частно наказателно дело срещу д-р Иван Вуцов от Стара Загора, заради фалшивата му диплома като кардиолог, с която лекарят е упражнявал специалност повече от 20 години, дори е завеждал отделение по кардиология в университетската болница в Стара Загора, откъдето все още не е уволнен. 

От пресцентъра на Районния съд потвърдиха, че частното наказателно дело е образувано на 21-ви август и ще бъде гледано от съдия Иван Стоилов. Все още обаче няма насрочена дата за първото заседание. По делото са разпитани десетки свидетели, обвинението е по чл. 316 от Наказателния кодекс. За „Хоризонт“ Стефан Милев-заместник районен прокурор на София заяви, че тъй като в разпоредбите на този член няма посочен срок за наказание, д-р Вуцов ще бъде съден по член 308, ал. втора, която предвижда лишаване от свобода до 8 години.

Прокурор Милев беше категоричен, че ако д-р Вуцов получи условна присъда, Софийската районна прокуратура ще протестира решението на съда. На 18-ти септември проф. Пламен Кенаров – главен секретар на Министерството на здравеопазването обяви пред „Хоризонт“, че ще поискат от БЛС да отнемат лекарските права на д-р Вуцов. До вчера обаче подобно искане в Централната комисия по професионална етика на съсловната организация не беше постъпило, заяви д-р Петър Загорчев - председател на Комисията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени