Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова откри обходния път на Малко Търново

Снимка: БГНЕС

Обходният път на Малко Търново, който води към границата, днес беше официално открит от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Пътят е построен по програма "Ново строителство" на Агенция Пътна инфраструктура.

14 години продължи изграждането на участъка, който извежда трафика извън града и улеснява пътуващите към граничния пункт. Причината за забавянето обясни министър Лиляна Павлова.

Много сложен участък. Участък, изискващ доста сериозно проектиране, усилена работа, отчуждения, каза Павлова.

Усилено се работи по укрепване на свлачището, което се появи на същия път близо до ГКПП-то, допълни Павлова.

Пътното управление ме увериха, че на 15-и ноември ще пуснем и участъка със свлачището, за да можем да облекчим трафика, посочи министърът.

Другият основен път в община Малко Търново, който се нуждае от ремонт, е към Царево. Знаем, че е важен, посочи министърът.

Възлагаме проектирането за ремонта на този път, защото е нужен. Това е доста дълъг участък. Става въпрос за 56 километра, то ще е доста сериозна сума, коментира Павлова.

Пътната агенция има непрекъснато проблеми в участъка Царево - Малко Търново, поясни управителят й инженер Лазар Лазаров.

Това наистина ще стане, ако в този регион се ограничи изнасянето на трупи, дървета, с незаконни камиони, които съсипват нашата инфраструктура, посочи Лазаров.

За друг важен участък Бургас-Слънчев бряг Лазаров поясни, че има излязъл доклад по оценката за въздействието на околната среда. Според него има много мерки, които трябва да се спазят.

В момента се прави едно препроектиране, слагат се нови прокари за животни и в най-скоро време ще бъде обявена отново процедурата, каза още Лазаров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени