В отворено писмо Асоциацията на рециклиращата индустрия обяви готовност за протестни действия

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Асоциацията на рециклиращата индустрия у нас разпрати отворено писмо до медиите, в което питат докога  българите ще плащат най-високите екотакси в Европейския съюз за рециклиране на стари автомобили.

От бранша подчертават, че липсва прозрачност в събирането и разходването на таксите, възлизащи на 57 000 000 лева годишно.

От Асоциацията пишат, че през последната година много пъти са поставяли проблема пред министрите на околната среда и на икономиката и в други компетентни органи.

Излезлите от употреба  моторни превозни средства ощетяват всички български граждани, околната среда и икономиката и е необходимо да се проведе  обществена дискусия и спешна реформа на системата, пише още в откритото писмо.

Необходима е демонополизация в сектора, равнопоставеност, публичност на информацията. "Обявяваме готовност за предприемане на протестни действия в национален мащаб, като държим да обърнете внимание, че ще преминем и към гражданско неподчинение, ако това е необходимо!", завършва писмото на Асоциацията на рециклиращата индустрия.

Още от категорията

Адвокати поискаха втори кръвни проби от стадото в Болярово заради чумата

Да се вземат втори кръвни проби от стадото в Болярово, за да се докаже или отхвърли наличието на заболяването чума по дребните преживни животни, поискаха адвокатите на собствениците на фермата. В Административния съд в Ямбол днес беше разгледана жалбата срещу заличаването на обекта.  Пробите, взети от животните, да бъдат изпратени в акредитирана..

публикувано на 14.11.18 в 13:40