В отворено писмо Асоциацията на рециклиращата индустрия обяви готовност за протестни действия

БГНЕС

Ръководството на Асоциацията на рециклиращата индустрия у нас разпрати отворено писмо до медиите, в което питат докога  българите ще плащат най-високите екотакси в Европейския съюз за рециклиране на стари автомобили.

От бранша подчертават, че липсва прозрачност в събирането и разходването на таксите, възлизащи на 57 000 000 лева годишно.

От Асоциацията пишат, че през последната година много пъти са поставяли проблема пред министрите на околната среда и на икономиката и в други компетентни органи.

Излезлите от употреба  моторни превозни средства ощетяват всички български граждани, околната среда и икономиката и е необходимо да се проведе  обществена дискусия и спешна реформа на системата, пише още в откритото писмо.

Необходима е демонополизация в сектора, равнопоставеност, публичност на информацията. "Обявяваме готовност за предприемане на протестни действия в национален мащаб, като държим да обърнете внимание, че ще преминем и към гражданско неподчинение, ако това е необходимо!", завършва писмото на Асоциацията на рециклиращата индустрия.

Още от категорията

Оспорват дарението на бившия ресторант Аязмото

Гражданска група от Стара Загора настоява пред областния управител Гергана Микова да отмени като незаконосъобразно решението на общинския съвет това, което е останало от бившия ресторант Аязмото, да бъде дарено на Митрополията. Авторите на сигнала са посочили, че решението на общинарите е против интересите на гражданите и е взето в условията на пълна..

публикувано на 20.02.18 в 20:45