В отворено писмо Асоциацията на рециклиращата индустрия обяви готовност за протестни действия

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Асоциацията на рециклиращата индустрия у нас разпрати отворено писмо до медиите, в което питат докога  българите ще плащат най-високите екотакси в Европейския съюз за рециклиране на стари автомобили.

От бранша подчертават, че липсва прозрачност в събирането и разходването на таксите, възлизащи на 57 000 000 лева годишно.

От Асоциацията пишат, че през последната година много пъти са поставяли проблема пред министрите на околната среда и на икономиката и в други компетентни органи.

Излезлите от употреба  моторни превозни средства ощетяват всички български граждани, околната среда и икономиката и е необходимо да се проведе  обществена дискусия и спешна реформа на системата, пише още в откритото писмо.

Необходима е демонополизация в сектора, равнопоставеност, публичност на информацията. "Обявяваме готовност за предприемане на протестни действия в национален мащаб, като държим да обърнете внимание, че ще преминем и към гражданско неподчинение, ако това е необходимо!", завършва писмото на Асоциацията на рециклиращата индустрия.

Още от категорията

България чества създаването на славянската писменост

България чества създаването на славянската писменост от Светите братя Кирил и Методий. В София президентът Румен Радев ще се присъедини към традиционното празнично шествие за Деня на буквите и ще произнесе слово пред Националната библиотека. В 10.30 часа от фонтана пред Националния археологически музей ще тръгне тържественото..

обновено на 24.05.18 в 11:08