Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Рейс” отново на сцената на Сатирата

БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: satirata.bg



Прочутата пиеса на Станислав Стратиев не слиза от афиша на театрите в цялата страна вече повече от три десетилетия. Първата постановка на „Рейс” е през 1980 година в Сатиричния театър, с режисьор Младен Киселов.

Сега проф. Здравко Митков дава нов живот на пиесата, отново на сцената на Сатирата, където Станислав Стратиев работи дълги години като драматург, директор и художествен ръководител.

Поставяме „Рейс”, защото, за съжаление, великолепната сатирична комедия на Станислав Стратиев продължава да е актуална. Защото Сатиричният театър е предан на своя автор, с чиито творби е разсмивал и замислял толкова пъти своята любима публика. Защото вече толкова години се смеем от сърце над ситуациите и персонажите на Стратиев, но все не успяваме да се разделим с тях. Защото да поставяш комедия на Стратиев, да играеш в нея, да я гледаш, е духовен пир, от който не искаме да ви лишим, а и да се лишим, казват създателите на спектакъла.

Сценографията и костюмите в „Рейс” са на Петър Митев, а музикалната среда - на Мартин Каров. На сцената са актьорите Тончо Токмакчиев (в ролята на Разумен), Михаил Сървански (Безотговорен), Красимир Куцупаров (Виртуоз), Мартина Вачкова (Алдомировци), Александра Сърчаджиева (Влюбена), Петър Лъджев (Влюбен) и Светломир Радев (Неразумен).

Премиерното представление можете да гледате тази вечер на голямата сцена на Сатиричния театър „Алеко Константинов”, а в „Артефир” ви срещнахме в аванс с част от екипа на спектакъла - режисьора Здравко Митков и актьорите Мартина Вачкова и Тончо Токмакчиев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна