Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бус с 29 нелегални емигранти задържаха в столичния квартал Банкя

Снимка: Прокуратура на РБ

Полицията в София е задържала бус с 29 нелегални емигранти в столичния квартал Банкя. Арестуван и отведен за разпит е 34-годишният шофьор, който е български гражданин.

Превозното средство е било спряно в петък вечерта от полицейски патрул след получен сигнал. В багажното му отделение служителите на реда са открили общо 29 мъже, жени и деца, като всички те са нямали документи за самоличност и са обяснили, че са от Сирия и Афганистан.

Водачът на превозното средство не е дал обяснение защо и как превозва чуждите граждани, които са отведени в няколко столични районни полицейски управления. С откритите бежанци ще се проведат разговори и беседи, а след това вероятно те ще бъдат настанени в някои от домовете на МВР или Агенцията по бежанците.

От МВР-София уточниха, че при други операции в централната градска част на столицата са заловени още 7 бежанци без документи.

От месеци насам столичната полицията провежда всяка вечер специализирани операции за залавяне на трафиканти на хора и нелегални бежанци.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна