Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С курбан в родопското с. Забърдо посрещат избрания кмет Валентин Черпоков

Снимка: БГНЕС

Жители на чепеларското село Забърдо организират празненство в чест на кмета Валентин Черпоков. Той беше избран на първия тур на местните избори. На обща трапеза тази вечер се събират забърдовчани, за да посрещнат кмета. Родът Иванови са организатори на празничната вечер. Със собствени средства хората са събрали пари за курбан и народни изпълнители, каза инициаторът Малинка Иванова.

Той е човекът, който трябва да ръководи селото. Ние събрахме 1 200 лева,  купихме месо, организирахме тази вечер като курбан, искаме така да бъде посрещнат кмета. Поканено е цялото село. Ритуал ще бъде направен, когато встъпи в кабинета си, с пита, родопски гайди, просто искаме да се веселят хората. Не виждаме никакъв напредък в селото. То дори е замряло. Тук много хора, млади, избягаха от селото, защото нямат реализация. Вярваме на Валентин Черпоков.

Валентин Черпоков ще е кмет на селото за пети мандат. Той се връща на кметския пост след 4-годишно отсъствие.

Искам от преди 4 години да има същия блясък, същите туристи от преди четири години, когато съм бил кмет, защото за четири години напуснаха много млади хора, тук нищо не се е направило, аз затова се и върнах. Аз съм го създал това село, просто ако бях си позволил още един мандат, всичко, което го бях направил, щеше да отиде по дяволите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!