Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха трима от "Столипиново" за укриване на мигранти

Снимка: БГНЕС

На трима души от пловдивския квартал "Столипиново", в чиито домове снощи са открити 18 незаконни мигранти от Афганистан и Сирия, са повдигнати обвинения. Акцията в ромския квартал е била на отдел „Криминална полиция“ в Пловдив под ръководството на прокуратурата. Предстоят разпити както на чуждите граждани, които са без документи за самоличност, така и на тримата задържани - 45-годишна жена, синът й и мъж на 52 години, съобщи говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев:
В хода на делото сме установили, че жената е имала свой познат, който в Турция е набирал чужди граждани за транспортирането им до Германия. И това, което и до момента сме установили, че целта на въпросните 18 граждани, в крайна сметка, е да стигнат до Германия. Тримата са задържани още вчера за срок от 24 часа по ЗМВР, а днес ще бъдат, с постановление на прокуратурата, задържани за още 72 часа с цел евентуална преценка допълнително внасяне на искания за мерки за неотклонение "задържане под стража".

Използвалите незаконния канал през България са млади мъже на възраст между 20 и 30 години. Все още се установява колко време са пребивавали на двата адреса в "Столипиново".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени