Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиан Ангелов, ПФ: Трябва да спре източването на системата за сигурност

Снимка: БГНЕС

Работна група от депутати и представителите на синдикалните организации в МВР трябва да започнат преговори от днес след обещанието за оттегляне на всички точки в проектобюджета за 2016-а, които са свързани със социалните придобивки на работещите в сектор „Сигурност“.

Темите и законодателството и изобщо реформите са ясни – по този начин не могат се правят реформи. В България сме свикнали, когато правим нещо непопулярно или нещо, което ощетява хората, да го кръстим реформа и да кажем колко е хубаво. Това, което беше в МВР, не е реформа, заяви в предаването „Преди всички“ Юлиан Ангелов – депутат от Патриотичния фронт.

Депутати от ПФ бяха единствените от парламентарно представените партии, извън ГЕРБ, които се отзоваха на призива на синдикатите в МВР и участвах вчера в срещата във вътрешното министерство.

Според Юлиан Ангелов в сектор „Сигурност“ трябва ясно да се разграничи кой какво работи, каква категория да бъде и след колко време да започне промяната.

За нас е важно да спре източването на системата, каза още той:

Източването на системата не може да бъде спряно със закона, може да бъде спряно с ясен контрол от Министерския съвет и ръководството на всяка една институция.

Цялото интервю с Юлиан Ангелов можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени