Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха единия брат Абделслам поради липса на доказателства

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Един от тримата братя Абделслам в Белгия отрече каквато и да било връзка с терористичните атентати в Париж. След като беше освободен от съда поради липса на доказателства, той направи изявление пред медиите.

Мохамед Абделслам е на държавна работа в община Моленбек и е имал алиби за цялата вечер в петък 13 ноември, тъй като е бил по служба в град Лиеж. Затова е бил пуснат без никакви обвинения след 36 часа в ареста:

Аз съм общински служител и то от 10 години. Никога с никого не съм имал проблеми и семейството ни никога не е имало работа с правосъдието.

Единият брат на Мохамед - Ибрахим беше идентифициран като единия от терористите, самовзривили се в Париж. Третият брат - Салах Абделслам е беглец №1 в Белгия и също е издирван за участие в атентатите. Мохамед заяви, че не знае къде е брат му:

Той израсна тук, тук ходеше на училище. Това е едно съвсем нормално момче. 

Колкото до другия загинал брат Мохамед каза:

Въпреки че някои ще помислят, че лъжа, знайте, че аз и семейството ми сме трогнати от това, което се случи. Ние мислим за жертвите и техните семейства. Нито за миг не сме предполагали, че един от братята ми е замесен в този атентат. Но трябва също да разберете, че ние имаме майка и въпреки всичко той остава нейно дете.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна