Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Божков с план за оздравяването на ЦСКА

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков е готов да разработи план за оздравяването на намиращия се в процедура по несъстоятелност ПФК "ЦСКА" АД.

В съобщение, изпратено до медиите, от пресцентъра на НОВЕ АД Холдинг обявиха, че на първо време ще бъде направен анализ на финансовото състояние и реалните задължения на дружеството, след което ще бъдат ясни възможните решения за излизане от ситуацията, ако такива все още съществуват.

След като през изминалата половин година не бяха извършени никакви действия за спасяване на "Професионален футболен клуб ЦСКА" АД, което бе и основният ангажимент, поет от сегашните ръководители, г-н Божков официално заявява желанието си да го оздрави, се казва в съобщението.

На първо време това изисква пълен и внимателен анализ на финансовото състояние и реалните задължения на дружеството. След изясняване на действителните параметри на ситуацията ще бъдат ясни и възможните решения за излизане от нея, ако такива все още съществуват.

Въз основа на тях ще бъде разработен конкретен бизнес план и осигурено финансиране за устойчиво развитие през следващите пет години, с което ЦСКА да се върне на заслуженото си място, а именно в елита на българския и европейския футбол", се казва още в изявлението на НОВЕ Холдинг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна