Когато бизнесът „подава ръка“ на изкуството

metronom_noti


Не е приказка, а истинска история!

Тази седмица заедно с талантливия млад танцьор на ирландски танци и лауреат на международни конкурси Росен Идеалов-син, когото сме ви представяли в предаването „Каста дива“, гостувах в един от китните ресторанти, сгушени в хубавите стари къщи в центъра на София. Собственикът му Уорън Милс е англичанин, от тези хора, които те „заразяват“ с удоволствието от приготвянето и похапването на хубава храна! Както и с ведростта и усмивката си! Уорън Милс спонсорира участието тази седмица на танцьор от школата по ирландски танци на Росен Идеалов на международен конкурс. Защо?

Запознах се с Росен преди няколко години, когато стартира танцовата си школа. Дадох му някои съвети, помогнах му да осъществи различни прояви. Чувствам се много горд от това колко много се е развил и докъде е стигнал! Като англичанин, аз обичам традиционната ирландска музика и ирландските танци, пълни с енергия. Харесвам Lord Of The Dance, гледах ги най-напред на Евровизия през 1994 г., след това в Hyde Park в Лондон през 1998 г. Когато се запознах с Росен и видях всичко това в България, където не съм си представял, че е възможно, бях много впечатлен и се почувствах истински щастлив! Затова го подкрепям!

Дойдох да живея в България преди около 5 години, следвайки стъпките на моя баща, който беше консул. Работих различни неща, докато един ден мой приятел ми предложи да поема неговия ресторант, да продължа успеха, който вече 6 години е имал и да го направя още по-голям и по-добър. Ето затова съм тук и се надявам да бъда още много години!

Какво ми харесва най-много в България? Ще започна с обичайното: времето! Прекрасните 4 сезона и снегът през зимата! Харесвам и хората – винаги са много дружелюбни, любезни и гостоприемни! Никога не съм имал неприятности, откакто живея тук. Страната ви е много живописна. Да, като бивша социалистическа източноевропейска държава има още много да продължава да се развива и модернизира, но е невероятно колко много постигна България за толкова кратко време! Българите възприемат нови неща с лекота, невероятно е колко бързо нещата се променят!

Може би единственото отрицателно нещо, което бих посочил, е, че хората, които развиват някакъв бизнес, се концентрират твърде много върху това, което би било добре само за тях, върху собствената си печалба. Те не осъзнават, че всичко е във взаимовръзка и взаимодействие. И трябва непрекъснато не само да се конкурират, но и да работят заедно. Например група ресторанти в един район – да, те се състезават за клиенти, но във Великобритания е обичайно да препоръчаш и съседния ресторант или бар, както и те ще направят същото за теб. Или различни видове бизнес да си помагат. Мисля, че това е нещо, в което България все още има да се развива. Но не бих заменил решението си да дойда тук за нищо на света! Дори тази година се ожених за българка, разказа Уорън Милс.

Уорън Милс подпомага участието на български танцьор на международен танцов форум в Братислава на 5-и и 6-и декември. Това е българската състезателка Надежда Недялкова. Очакваме съвсем скоро да научим резултатите от състезанието!

В звуковия файл чуйте интервюто на Росица Кавалджиева с Уорън Милс и разговора с Росен Идеалов-син за международен танцов форум в Братислава.


Още от категорията

Малки песни за големи асансьори

Аз бих кръстила албума по друг начин. Точно наобратно: „ Големи песни за малки асансьори “. Защото надали в малките асансьори биха се побрали такъв звук, настроение, професионализъм и талант. Разбира се, казаното по-горе е в рамките на шегата, но във всяка шега има доза истина. И в тази истина ще се убедите вие приятели на програма „Христо Ботев“,..

публикувано на 17.10.18 в 17:50

"Акага": Хуморът ни крепи заедно, това е концепция на групата ни

„Фънкът ни събра като група. Човек трябва да има сърце към рока, за да свири фюжън". Така се представиха в предаването „Нощен Хоризонт“ Красимир Куртев и Петър Главанов от „Акага“. Краси е бас китарист и вокалист на бандата, а Пепи е китарист. Джазът и фънкът са в основата на музиката на „Акага“, а в годините влизат елементи от..

публикувано на 17.10.18 в 15:23
Сцена от

Балетът на Старозагорската опера гостува с "Нестинарка" в Софийската опера

Най-старият извънстоличен оперен театър идва в София с някои от най-интригуващите си заглавия от последния сезон. Вчера залата беше препълнена на мюзикъла за деца и представен от деца - Машината на времето , днес вечерта пък ще се играе знаковата танцова драма Нестинарка от Марин Големинов, единствената българска творба, намерила място в Топ 10..

публикувано на 17.10.18 в 14:39
Лауреатите на конкурса: Мария Ирел – II награда, Петър Карагенов, Пейксин Ли, Михаил Михайлов, Боян Савов – III награда, Светлана Иванова – III награда и Петя Петрова

Павел Герджиков: Талантливи изпълнители, на които пожелавам блестяща кариера

Панчо Владигеров (1899 – 1978) е роден в Цюрих, учи в София и Берлин, но е израснал в Шумен – града, в който се завръщал почти всяко лято, за да намери спокойствие и да твори. Повече от четвърт век фондацията, носеща името на българския класик, организира международни конкурси за пианисти и цигулари. Преди четири години беше и първият конкурс..

публикувано на 17.10.18 в 13:06

Лаура Фарре Розада ще представи тази вечер в София първия си албум "Френски блян"

Тази вечер в зала „България“ Лаура Фарре Розада ще представи своя първи албум „Френски блян“ със знакови френски творби от XX и XXI век. Голяма част от тях са премиери за България или световни премиери. Сред тях има творба и на българския композитор Владимир Джамбазов. В предаването „Хоризонт до обед“ Лаура ФарреРозада посочи: „Втората част от..

публикувано на 17.10.18 в 12:18

С Живко Василев след Мендоса, Аржентина и 10-ия Световен фестивал на флейтата

Живко Василев навсякъде ходи със своя кавал… А той ги има много. Родопчанинът признава, че пътуванията, срещите и участията му в музикални фестивали и форуми по света му дават енергия за нови музикални проекти. След завръщането си от Мендоса, града в който се провежда престижният Световен фестивал на флейтата в Аржентина, Живко Василев споделя, че се..

публикувано на 17.10.18 в 09:38

Гастрол на Пекинската опера в Тел Авив

Лекция пред израелски оперни дейци и меломани предшества гостуването на Пекинската опера или както в Китай се нарича – Национален театър Бейджин. От китайския културен център бяха поканили преподаватели от училището към операта, защото знаеха, че названието „опера“ е дадено от европейците, но това сценично изкуство е доста различно от традиционното..

публикувано на 17.10.18 в 08:18