Когато бизнесът „подава ръка“ на изкуството

metronom_noti


Не е приказка, а истинска история!

Тази седмица заедно с талантливия млад танцьор на ирландски танци и лауреат на международни конкурси Росен Идеалов-син, когото сме ви представяли в предаването „Каста дива“, гостувах в един от китните ресторанти, сгушени в хубавите стари къщи в центъра на София. Собственикът му Уорън Милс е англичанин, от тези хора, които те „заразяват“ с удоволствието от приготвянето и похапването на хубава храна! Както и с ведростта и усмивката си! Уорън Милс спонсорира участието тази седмица на танцьор от школата по ирландски танци на Росен Идеалов на международен конкурс. Защо?

Запознах се с Росен преди няколко години, когато стартира танцовата си школа. Дадох му някои съвети, помогнах му да осъществи различни прояви. Чувствам се много горд от това колко много се е развил и докъде е стигнал! Като англичанин, аз обичам традиционната ирландска музика и ирландските танци, пълни с енергия. Харесвам Lord Of The Dance, гледах ги най-напред на Евровизия през 1994 г., след това в Hyde Park в Лондон през 1998 г. Когато се запознах с Росен и видях всичко това в България, където не съм си представял, че е възможно, бях много впечатлен и се почувствах истински щастлив! Затова го подкрепям!

Дойдох да живея в България преди около 5 години, следвайки стъпките на моя баща, който беше консул. Работих различни неща, докато един ден мой приятел ми предложи да поема неговия ресторант, да продължа успеха, който вече 6 години е имал и да го направя още по-голям и по-добър. Ето затова съм тук и се надявам да бъда още много години!

Какво ми харесва най-много в България? Ще започна с обичайното: времето! Прекрасните 4 сезона и снегът през зимата! Харесвам и хората – винаги са много дружелюбни, любезни и гостоприемни! Никога не съм имал неприятности, откакто живея тук. Страната ви е много живописна. Да, като бивша социалистическа източноевропейска държава има още много да продължава да се развива и модернизира, но е невероятно колко много постигна България за толкова кратко време! Българите възприемат нови неща с лекота, невероятно е колко бързо нещата се променят!

Може би единственото отрицателно нещо, което бих посочил, е, че хората, които развиват някакъв бизнес, се концентрират твърде много върху това, което би било добре само за тях, върху собствената си печалба. Те не осъзнават, че всичко е във взаимовръзка и взаимодействие. И трябва непрекъснато не само да се конкурират, но и да работят заедно. Например група ресторанти в един район – да, те се състезават за клиенти, но във Великобритания е обичайно да препоръчаш и съседния ресторант или бар, както и те ще направят същото за теб. Или различни видове бизнес да си помагат. Мисля, че това е нещо, в което България все още има да се развива. Но не бих заменил решението си да дойда тук за нищо на света! Дори тази година се ожених за българка, разказа Уорън Милс.

Уорън Милс подпомага участието на български танцьор на международен танцов форум в Братислава на 5-и и 6-и декември. Това е българската състезателка Надежда Недялкова. Очакваме съвсем скоро да научим резултатите от състезанието!

В звуковия файл чуйте интервюто на Росица Кавалджиева с Уорън Милс и разговора с Росен Идеалов-син за международен танцов форум в Братислава.


Още от категорията
Радой Ралин и Кирил Калев

Време (bis)

Песни, текстове и песенни стихове за времето и безкрайността има безчет. Ще се пишат и занапред, защото надеждата остава будна... След време Ние срещаме се всеки ден почти и двама отминаваме се неми. Това ли бяха нашите мечти? Това ли бяха чувствата големи? Нали решихме нашата любов да бъде нещо малко по-различно? Животът ли излезе по-суров, или пък..

публикувано на 18.08.18 в 09:15
Катлин Батл

70 години от рождението на оперната звезда Катлин Батл

Катлин Деана Батл е родена на 13 август 1948 година в Портсмут, щата Охайо. Тя е най-малкото от седем деца. Катлин учи в гимназията в родния си град, където неин учител по музика и ментор е Чарлс Фил Варни. В интервю за списание Тайм от 1985 година Варни си спомня, че за пръв път чува осемгодишната Катлин да пее, описвайки я като „дребно, крехко същество,..

публикувано на 18.08.18 в 09:00
Арета Франклин

Погребението на Арета Франклин ще е на 31 август след 2 дни поклонение

Погребението на певицата Арета Франклин, наричана "Кралицата на соул музиката", ще се състои на 31 август в нейния роден град Детройт, след двудневно поклонение.  На затворената церемония ще присъстват само роднини, близки и подбрани други гости. Преди това, на 28 и 29 август, феновете на Франклин ще могат да почетат паметта й пред музея за..

публикувано на 18.08.18 в 04:31

Музиката на "Оратница" открива и закрива Световното първенство по художествена гимнастика в София

По-малко от месец остава до Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в зала „Арена Армеец“ между 10 и 16 септември. Освен състезанията, зрителите в залата ще станат свидетели и на 2 специални събития по откриването и закриването на първенството. За откриването се подготвя специален филм, който ще представи България...

публикувано на 17.08.18 в 10:47

Пътеводител на фестивалния стопаджия – „Банско опера фест“

Седмица след като завърши джазфестивалът в Банско, градският площад ще бъде готов да посрещне класическата музика. Тази година оперният фестивал ще се проведе за девети път. С най-новата си премиерна постановка на мюзикъла „Зоро“ по музика на „Джипси Кингс“ ще гостува Варненската опера. В спектакъла ще участват Нейчо Петров, София Рухова-Лулчева,..

публикувано на 17.08.18 в 10:05

Новият албум на Ариана Гранде - ключов преход в кариерата ѝ

Този уикенд с премиерата на  Sweetener,  феновете от двете страни на Атлантика ще чуят за първи път как Ариана Гранде минава на едно следващо, по-сериозно ниво в своето творчество. Компилация, излизаща в петък е нейният четвърти албум след  Dangerous Woman  от 2016-а. В нея са включени участия на Фарел Уилямс, Ники Минаж и Миси Елиът...

публикувано на 17.08.18 в 09:50

Празници на духовите оркестри "Дико Илиев" се провеждат от днес до неделя в Оряхово

С откриването на нова експозиция в къщата-музей на Дико Илиев в Оряхово ще бъде поставено началото на традиционните панаирни дни в крайдунавския град, които продължават от днес до неделя. Преди 87 години, когато по решение на местната самоуправа в Оряхово се организират първите панаирни дни, а наред с пазара на селскостопански и промишлени..

публикувано на 17.08.18 в 04:06