Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Кирилов: Решението на ДСБ няма да повлияе на управляващото мнозинство

Данаил Кирилов
Снимка: БГНЕС

Решението на "Демократи за силна България" да снемат политическото си доверие от правителството няма да повлияе на управляващото мнозинство, заяви в интервю по "Хоризонт" в предаването "Неделя 150" Данаил Кирилов от ГЕРБ, председател на правната комисия в парламента:

Останалите партньори от Реформаторския блок засега потвърждават подкрепата си за коалицията. Съжалявам, че се е стигнало до такова решение на колегите от ДСБ, но смятам, че то няма да повлияе съществено на стабилността на правителството и на мнозинството.

Кирилов определи оставането на доктор Петър Москов като министър на здравеопазването като политически обосновано и посочи конкретните, според него, резултати от приетите досега текстове, свързани с промените в Конституцията:

Решението на Москов е логически обосновано, сериозно и отговорно. По отношение на това за кой се е обявил, ние не сме по-малко обединени, още повече, че приемаме твърденията за несъстояла се съдебна реформа за много пресилени и доста необективни.

Ние постигнахме по линия на преговорите и диренето на консенсус сериозен резултат – полученият кворум за избора на членове на Висшия съдебен съвет от 2/3 и въпросът за отпадане на тайното гласуване.

По повод незаетото още място на правосъден министър, Данаил Кирилов допълни:

Отдалечаването или принадлежността към ГЕРБ, бих казал, е политическият елемент или въпрос, но смятам, че кандидатурата, която ще бъде определена от премиера, ще получи и професионална, и политическа подкрепа.

Интервюто на Диана Янкулова с Данаил Кирилов чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени