Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изоставеното бебе в Пловдив ще бъде настанено в приемно семейство

Снимка: БГНЕС

11-месечното момиченце, което беше изоставено от майка си в Пловдив, ще бъде настанено в приемно семейство, съобщиха от Дирекция „Социално подпомагане“ в града. До момента за детето полагаха грижи в педиатричната клиника на Университетската болница „Свети Георги“. 

Смятаме, че най-добрият вариант за детето на този етап е да бъде в приемно семейство и то вече е определено, заяви директорът на дирекция „Социално подпомагане" Надя Танева:

Има решение, заповедта е подписана от мен и дори в момента точно това правим. Със семейството сме в клиниката и настаняваме детето.

11-месечното момиченце беше намерено изоставено във входа на жилищна кооперация на булевард „Васил Априлов" в Пловдив. Детето е било в количка, добре облечено, а по-късно педиатрите са установили, че е в отлично здравословно състояние. След няколко часа майката е била задържана. Първоначално тя е заявила, че е изгубила детето си, а по-късно е признала, че го е изоставила. Има още две деца, гледани от баба й в село Житница, а биологичният баща на изоставеното момиченце я е изгонил, съобщиха от полицията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени