Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 42 хиляди лева събраха на коледния бал в община Тунджа

дарителство благотворителност дарение
Снимка: dnevnik.bg

Над 42 000 лева бяха събрани на традиционния коледен бал в община Тунджа. Средствата ще бъдат разпределени между деца от социално слаби семейства, както и за стипендии на изявени ученици.

За осми пореден път община Тунджа организира благотворителен бал. От базара и търга, организиран по време на тържеството, тази година беше събрана рекордната сума от 42 060 лв. Общо над 150 000 лева са събрани на предишните балове и с тях са подпомогнати над 1300 деца, припомни непосредствено преди търга кметът на община Тунджа Георги Георгиев:
Ние трябва да даваме такава надежда и да създаваме чувството, да знаят, най-вече младите, които днес търсят своят път. Затова нека споделим нашата енергия и вдъхновение в името на благородни каузи, в полза на нашето бъдеще и за нашите млади хора.

Една от каузите на Осмия бал е да се подпомогне финансово лечението на Михаил Иванов от село Роза в Словакия и операцията на Петя Михайлова от село Симеоново в Турция. 
Народният представител Атанас Мерджанов по традиция обяви своята стипендия от 1500 лева, която връчва в навечерието на 24 май на ученика с най-висок успех в община Тунджа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!