Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция ще посрещне със сняг Новата година

Сняг за Нова година в Гърция
Снимка: Катя Пеева

Вали сняг и в Гърция.С концерти по площадите и засилена охрана ще посрещнат 2016-та.Осигуриха храна и отоплени зали за имигрантите.За личност на годината гърците гласуват за Алексис Ципрас, спечелил победа на Сириза в два парламентарни вота.

На много места в Гърция ще посрещнат със сняг Новата година.Вали дори и на остров Крит.За сега вериги се изискват само за достъп по високопланинските части на страната.Хотелите са подготвили интересна програма и гръцка кухня за хилядите туристи,избрали Гърция ,за да посрещнат 2016-та.Българите и румънците са повече в сравнение с миналата година,съобщават хотелиерите.
Засилени са мерките за сигурност в центъра на градовете,където тази вечер се организират концерти.
Ниските темперетури създадоха риск за хилядите имигранти,които нощуваха по паркове в Атина.Общините ги настаниха в отоплени зали с осигурена храна за празниците.На остров Лесбос осигуриха на бежанци и мигранти нощувки в хотели.Оценката на министъра по миграция Янис Музалас е,че ежедневно в Гърция влизат по 4 хиляди мигранти.
Църквата оказа финансова помощ за имигрантите и бездомните гърци.Благотворителни акции събраха средства и за многодетни семейства.
В  допитванията на медиите за личност на годината за 2015-та гърците,независимо от политическите си пристрастия,  гласуват за Алексис Ципрас,който доведе до победа на Сириза в два парламентарни вота.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени