Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кола вися в клоните на дърво до "Самоковско шосе" след инцидент

| обновено на 05.01.16 в 11:52
Снимка: БГНЕС

Лек автомобил вися в клоните на дърво снощи близо до София, след като колата е излетяла от  пътя. Малко по-рано млада жена падна с колата си в Панчаревското езеро.

Минути след 23.00 часа снощи на пътя София-Самоков се е случил инцидент много напомнящ на този в известния от 70-те години филм с Луи дьо Финес "Кацнал на едно дърво". Заради несъобразена скорост, колата е излетяла от пътя и е паднала в клоните на близко дърво. Пристигналите на място полицаи от Осмо РПУ са открили автомобила и шофьора там. Комисар Тенчо Тенев, началник на столичния КАТ, заяви:

Кацнал на едно дърво, да, по същия начин. Горе-долу почти идентична ситуация, както във филма. Явно водачът на лекия автомобил е карал малко по-бързо в завоя, имаше силен снеговалеж, по-хлъзгав беше пътят, не е успял да вземе завоя. Излетял е от пътното платно и както във филма, кацнал на едно дърво - горе върху дървото. На водача му нямаше нищо. Автомобилът беше останал на дървото.

Минути по-рано, пак на същия път, заради висока скорост 29-годишна жена падна в Панчаревското езеро заедно с колата си, разказва комисар Тенев:

Дамата е управлявала лекия автомобил с несъобразена с пътните условия скорост. Вследствие на това се удря в едно дърво. От удара автомобилът отскача, спуска се по склона и предната част на автомобила е паднала в езерото на Панчарево.

И двамата шофьори не са пострадали тежко. Те обаче са глобени заради шофиране с несъобразена скорост. От КАТ-София съветват водачите да бъдат внимателни по хлъзгавите пътища, да карат бавно и да изчакват почистващите машини да опесъчат шосето.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени