Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 170 хиляди лева са откраднати при банковия обир в "Люлин"

| обновено на 06.01.16 в 11:45
Снимка: БГНЕС

Откраднатата при снощния банков обир в столичния комплекс "Люлин" сума възлиза на около 170 хиляди лева. Това обясниха пред „Хоризонт“ близки до разследването. Полицията издирва петима участници в обира на банковия клон. Двама от тях са били въоръжени с пистолети, сочат записите на охранителните камери в банката. Мъжете са били с маски, носили са и нервнопаралитичен спрей. Двама са чакали пред офиса, а един - в паркиран наблизо автомобил. След като са взели парите, мъжете са избягали в посока вътрешността на ж.к. "Люлин" 7.

Днес през целия ден ще бъдат анализирани записите от камерите. Предвиждат се и разпити на работещите в банковия клон. Нападението е станало в момент, в който служителите са отчитали сумите от дневния оборот. Не е изключено нападателите да са имали и вътрешна информация. 

Продължава разследването и на другия инцидент, станал снощи в столицата - сбиването между бежанци на "Лъвов мост". Все още не са разпитани тримата пострадали афганистаци, които бяха ранени с нож след инцидента. На място са установени няколко граждани на Пакистан, но тепърва ще се изяснява съпричастността им към случая. Като най-вероятна причина за скандала се посочва паричен спор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!