Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сексуалните посегателства по Нова година в Германия – предварително организирани атаки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сексуалните посегателства върху жени в Германия в новогодишната нощ не са били само в Кьолн, но и в Хамбург и в Щутгарт. Групи мъже от северноафрикански произход са действали по един и същи начин. Предполага се, че става дума за предварително организирани атаки, коментира в предаването "Хоризонт до обед" Капка Тодорова. Тя уточни, че става дума за хора, които са били в непрекъсната връзка едни с други и са уточнили какво, кога и къде да го правят:
 

Хора, които са знаели къде няма полиция. Това не са просто спонтанни атаки. До вчерашния ден посоката на разследването вървеше към организирано джебчийство, организирани обири, в които се използват нови тактики за отвличане на вниманието на жертвите – именно сексуално посегателство. Затова и нападнатите са само жени. Има и други теории, разбира се – мъже от друга културна група организира лов на жени, тъй като от тази културна група жената не е равнопоставена на мъжа или дори до нов вид тероризъм.

След тези случаи властите в Германия дават съвети какво да правят жените и как да се държат, за да няма посегателства върху тях.

Все още са 90 жалбите, подадени от жертвите на сексуално посегателство в новогодишната нощ.

Подробности можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна