Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият кмет на Стрелча е арестуван по обвинение за сексуално насилие

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е бил задържан в събота вечерта с обвинение за сексуално насилие над 16-годишно момиче. 

Преди три мандата Евстатиев беше и кмет на Пазарджик. След като на тези избори не беше преизбран за кмет на Стрелча, в момента е декан на земеделския колеж в Пазарджик.

Разследващите не дават яснота при какви обстоятелства е станало насилието.

Инцидентът е станал в хотелска стая в град Стрелча. Близки на момичето твърдят, че то е със сериозни наранявания. Пострадалата е била настанена в пловдивска болница, но вече е пусната за домашно лечение. От Прокуратурата не отричат информацията, но отказват всякакъв коментар. Според полицейски източници, Иван Евстатиев е заявил, че не става дума за сексуално насилие, а за доброволен акт. Момичето е ученичка в Стрелченската гимназия. Говорителят на полицията Мирослав Стоянов отказва коментар.

Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005-та година, когато като кмет на Пазарджик бе замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си. Към момента не е ясно дали Иван Евстатиев е все още в ареста.
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени