Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов за скандала с sms-а във ВСС: По-просто е да се види телефонът на Борисов

Атанас Атанасов ДСБ
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов каза, че в управление с ДПС няма да го видим, но ние точно това видяхме. За тази година и няколко месеца, откакто е сформирано това правителство, ние видяхме, че той управлява с ДПС. Според мен Борисов губи обществена подкрепа и това го изнервя.

Това каза за “Хоризонт“ в предаването “Нещо повече“ Атанас Атанасов от партия “Демократи за силна България”, които са в опозиция. Той беше категоричен, че партията няма да участва в предоговарянето на коалиционното споразумение:

Аз знам, че премиерът Бойко Борисов предпочита лошият мир, отколкото добрата война. Има обаче промяна на обществено-политическата нагласа в страната и самият премиер го вижда. Той започна да говори за предсрочни избори, защото му мирише“ на такива. Когато има промяна в обществено-политическата нагласа и на критика към властта, най-правилното е да се отиде на избори, да се види какво е реалното състояние на силите и да се търси нова формула на управление.

Съдебната реформа е изключително важна, защото хората искат да видят справедливост и еднакво приложение на закона. Това е големия проблем, а не че ти промяната на Конституцията нещо не се е случило докрай.

По отношение на есемeса, изпратен от премиера Борисов до председателя на ВКС Лозан Панов по време на заседание на ВСС, Атанасов беше категоричен:

Много простичко може да се реши въпросът, ако министър-председателят покаже за тези 2 или 3 часа кой му е изпращал есемеси на неговия телефон. Нещата са прости за изясняване.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна