Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Небанковата финансова институция "Кеш Кредит" ще оспорва в съда санкциите на БНБ

Снимка: Таня Харизанова

Небанковата финансова институция "Кеш Кредит" ще оспорва в съда санкциите на БНБ. Миналата седмица Централната банка отказа на компанията лиценз да оперира като дружество за електронни пари и им наложи санкция заради издаването на кредитни карти, без да имат право на това.

Издадените кредитни карти от "Кеш Кредит" са валидни и ще могат да се използват и в бъдеще, информират от дружеството. Още миналата седмица от БНБ потвърдиха пред "Хоризонт", че вече издадените кредитни карти ще останат валидни. Въпреки това Управителният съвет на Централната банка е взел решение да откаже на дружеството лиценз за оператор с електронни пари, съответно и правото да издава кредитни карти. 

В становище, изпратено до медиите няколко дни след решението на БНБ, от небанковото дружество информират, че всъщност издадените от тях карти са от банка, но не уточняват коя. Именно поради това те остават валидни.

От дружеството са категорични, че в деня след решението на БНБ са направили опит да се запознаят с мотивите на Централната банка, но съдържанието на отказа не е било достъпно.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!