Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенският общински съвет предостави сграда за регионална станция на БНР

| обновено на 28.01.16 в 11:23

Общинският съвет в Плевен одобри единодушно предоставянето на сграда за безвъзмездно ползване от Българското национално радио. В нея ще се помещава 10-ата регионална радиостанция в страната. Определената сграда с площ около 200 кв.м. се намира в центъра на града и ще може да се ползва безвъзмездно от БНР през следващите десет години. Това е шанс за Плевен, коментира председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Кметът на Плевен Георг Спартански мотивира създаването на радио в региона така:

Днешното единодушно решение показва две неща. Първо, доказа абсолютно доверие на Общинския съвет в качеството и възможностите на БНР и второ, показва спешната необходимост от повече възможности за осигуряване информационното, както се казва, ниво на жителите на Плевенска община, тъй като ние нямаме в момента достатъчно електронни и други медии, които да дават обективна всестранна пълна, подробна информация във всичките сфери на обществения, политическия и икономическия живот.

На първото си за годината заседание местният Общински съвет ще обсъди бюджета на Плевен и програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за тази година. За първи път се затяга контролът за издаване на безплатни карти за синята зона в града, като за целта се избира специална комисия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени