Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" с лекота на осминафинал за ФА Къп

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Манчестър Юнайтед" спечели комфортна победа с 3:1 срещу "Дарби Каунти" в мач от четвъртия кръг на турнира за купата на Футболната асоциация на Англия. Головете на Уейн Рууни, Дейли Блинд и Хуан Мата пък донесоха допълнително спокойствие на мениджъра Луис ван Гаал, на когото по-рано през седмицата бе гласувано доверие до края на сезона.

Рууни изведе гостите напред в резултата с чудесен удар в 16-ата минута, а "Юнайтед", подкрепяни от близо 5 хиляди фенове на стадиона на "Дарби", трябваше да водят значително повече до този момент. И вместо това да се случи, домакините изравниха в първата си по-опасна атака след прецизен удар на Джордж Торн. Гостите от Манчестър обаче не се огънаха и поведоха отново в 65-ата минута чрез Блинд, а Мата оформи крайния резултат седем преди края на редовното време.

Празненствата за победата пък ще бъдат осигурени от директора в клуба Ед Уудуърд, съобщи Ван Гаал: Виното ще бъде на масата, когато се приберем. И то ще бъде скъпо. Хареса ми играта на момчетата през първото полувреме и бях сигурен, че ще спечелим. През втората част играхме дори по-силно, създадохме много положения и вкарахме два гола. Аз съм един щастлив мениджър.

Останалите мачове от четвъртия кръг са насрочени за този уикенд, като носителят на трофея "Арсенал" е домакин на втородивизионния "Бърнли".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!