Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ "Шалом"

Снимка: ММС
Министърът на  младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом“ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“. 

Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ „Шалом“ Максим Бенвенисти.

Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като ММС беше и символичен домакин на дискусията.

На откриването на дискусията „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, представители на спортни федерации, чужди посолства и организации, ангажирани с борбата за толерантност. Организатори на инициативата „Спортът за толерантност“ са ОЕБ „Шалом“, Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България и клуб „Маген“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени