Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Лукарски връчи 218 договора по ОП "Иновации и конкурентоспособност"

Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи подписаните по втория краен срок договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура "Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия" на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

Договорите са 218. Голяма част от тях са за малки и микропредприятия. Министър Лукарски призова получателите на финансирането към стриктност при изпълнението:

Не ми се иска да налагам финансови корекции, но трябва да кажа, че ще бъдем стриктни към неизпълнение и когато реализацията не отговаря на бизнес плана, такива ще бъдат налагани.

Министър Лукарски коментира промените в наредбата във връзка с т.нар. "данък уикенд", като изрази надежда, че експертите от НАП и Министерството на финансите ще стигнат до най-добрата регулация. Той уточни, че днешната среща с бизнеса по темата е отложена, защото НАП вече е организирала подобна с участието на голяма част от работодателските организации.

Желанието е максимално да се доближим до най-добрите практики при неговото прилагане по отношение на различни видове бизнес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна