Историята на двама пътешественици до Индия пеш и на стоп заедно с тяхната котка

Марта Самалеа и Борис Кънев
Снимка: www.dailymail.co.uk

Какво е да оставиш всичко зад гърба си и да се отправиш на пътешествие, оставяйки на съдбата да чертае маршрута ти и да те среща с хора, които променят живота ти? Българинът Борис Кънев и испанката Марта Самалеа откриват отговорите на тези въпроси.

През октомври 2013-та година младите авантюристи тръгват на път пеша и на стоп от България през Азия с единствена цел да достигнат до Индия. През цялото време пишат за премеждията си в блога "Roving snails" или "Скитащи охлюви", богато илюстриран с фотографии. Заедно с тях е котката Бурма, която откриват сгушена в багажа им. Изчисленията им показват, че за 510-те дни до Индия те са се движили със скорост от 69 км. на ден.

Борис Кънев е следвал история и политически науки във Великобритания, а Марта Самалеа има няколко специалности - от бизнес до история на изкуството. След 2 години и половина те отново са в България, за да разкажат за умението да не бързаш и всеки ден се наслаждаваш на пътуването си.

Вратите към Индия, макар и огромна, постоянно се затварят или се отварят и в крайна сметка три врати се затвориха и една се отвори – през Мианмар на изток. Това сподели в интервю за предаването “Хоризонт до обед“ Борис Kънев.

За 2 години – до Индия 35 000 км, в Индия – 10 000 и обратно до София - 10 000 километра сме изминали пеша или на стоп
, обясни с усмивка Самалеа. В блога, който описва техните пътъшествия, е достъпна и може да бъде свалена тяхната обща книга-пътепис. Всеки може да се сдобие с файла срещу сума-дарение по избор.

Книгата
в момента е на английски, но до две седмици ще излезе и на български език. Тя е за вълшебни места, които много са ни харесали, пленили са ни и искаме пак да се върнем, разказа Кънев и допълни:

Книгата има реални, сюрреални и абсолютно въображаем истории, които ние сме смесили и всеки, които я прочете, може да прецени за себе си кое се е случило наистина и кое не е.

Подробности за битието на пътешествениците чуйте в звуковия файл.

print Отпечатай
Още от категорията

За модернизиране и поддръжка на системата на тел. 112 за три години са нужни 13 млн. лв

Телефон 112 работи нормално, но е имало „временни кратки прекъсвания на системата“, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в отговор на критиките, че спешният телефон не работи: Да, той си работи и сега. Няма проблем. Притеснението, че може да се случи поради неподдръжката от фирмата - справяме се, няма да има прекъсване, надявам се..

публикувано на 23.06.17 в 16:55

Сестрите в учебните заведения да получават поне три минимални заплати, настояват от професионалната асоциация

Поне три минимални работни заплати да получават медицинските сестри в училищното и детско здравеопазване настояха от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи. Те обсъдиха темата на конференция, а Милка Василева , която е председател на асоциацията, коментира: Назряват тежки проблеми от недостиг на медицински персонал. Медицинските..

публикувано на 23.06.17 в 16:47

Проверката за акции от масовата приватизация се прави през инвестиционен посредник, а услугата се заплаща

Единственият начин да проверим дали притежаваме акции от масовата приватизация е чрез инвестиционен посредник, защото   тези компании имат възможност да направят справката в Централния депозитар, където се съхранява цялата информация, обясни финансистът Иван Стойков от портала "Моите пари": Всеки, който иска да потърси инвестиционен..

публикувано на 23.06.17 в 16:46

Службата за заверки и легализации към Дирекция "Консулски отношения" на МВнР вече приема плащания с карти

Службата за заверки и легализации към Дирекция "Консулски отношения" вече приема плащане и с банкови карти за улеснение на гражданите, съобщи Министерството на външните работи. До 2 седмици ПОС терминали ще бъдат инсталирани и в дипломатическите и консулски представителства на България в чужбина и в тях вече няма да се плаща на ръка. Гишетата за..

публикувано на 23.06.17 в 16:26

Заради преобърнат ТИР в района на Карнобат е затворено движението по АМ "Тракия"

Заради преобърнат ТИР, превозващ скрап, е затворено движението по магистрала "Тракия" от Бургас към София.  Инцидентът е станал в района на Карнобат.  Движението на колите  се отклонява по главния пътя Айтос – Карнобат.

публикувано на 23.06.17 в 16:12

Предстои въвеждането на ПИК и за кадастралните услуги

От следващата седмица започва обучение на нотариуси, служители на общинските служби по земеделие и други експерти, които работят по предоставяне на услугите на кадастъра. Целта е услуги като издаването на удостоверение за наличието или липсата на кадастрална карта за определен имот да отпаднат. Информацията може да се намери безплатно в сайта на..

публикувано на 23.06.17 в 15:54

Сотир Цацаров поиска имунитетите на Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов

Заради разследване за рекет главният прокурор поиска имунитета на лидера на "Воля"  Веселин Марешки и на още двама депутати от политическата сила – Пламен Христов и Кръстина Таскова . От прокуратурата не изключиха да се стигне до искането и на други имунитети. Държавното обвинения разполага със свидетелски показания, че през 2011 година Марешки..

обновено на 23.06.17 в 15:29