Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюрото по труда във Враца започва мерки за ограничаване на нарастващата трайна безработица

Снимка: Полина Тодорова

Бюрото по труда във Враца предприема мерки за ограничаване на нарастващата продължителна безработица. Повече от половината регистрирани в бюрото по труда, близо 4 500 души, са без работа от няколко години.

И през тази година продължава да нараства броят на трайно безработните във Враца. Мерките на Бюрото по труда за ограничаване на тази тенденция, посочва директорът му Маргарита Ангелова:

Провеждаме среща с всяко едно от лицата и правим индивидуална преценка и оценка на възможностите за включване в някаква форма на заетост, или за някакъв друг вид услуга, която биха могли да ползват. Който е заявил желание за работа и с чийто проблем сме се съобразили,  преценили сме защо наистина 3-4 години е наш клиент, подхождаме абсолютно индивидуално.

От Бюрото по труда ще бъдат готови с изясняването на конкретните случаи на трайно безработни до края на следващия месец. Тогава ще стане ясно защо толкова много хора се задържат продължително на борсата въпреки свободните работни места.

Причините, които поне на нас не се казват, са здравословен проблем, семейни проблеми, но може би има и друга причина, която ще стане ясна след месец март.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени