Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филипа Филипова: В Русия не се зарадваха на ансамбъла

Филипа Филипова: В Русия не се зарадваха на ансамбъла
Снимка: БФХГ

Беше много сериозно. Не ни се зарадваха и това се усети. Те допуснаха сериозни грешки и нямаше как да се получи друго класиране. Във финалите се бяха подготвили по-сериозно. Получиха си златните медали. Показахме една прекрасна игра. Двете нови композиции се възприеха много добре. Този отбор отново показа класа, така Филипа Филипова коментира реакциите в Русия, след като ансамбълът ни за втора поредна година спечели титлата в многобоя на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При в Москва.

Филипова освен като съдия в руската столица беше и в качеството си на личен треньор на Йоана Николова, която спечели бронзов медал във финала на въже от международния турнир при девойките.

Много сме щастливи. За мен най-важното беше да си изиграе съчетанията, така както може да се раздаде. Тя не знаеше изобщо, че е спечелила медал. Не ѝ казахме резултата, защото не знам как щеше да ѝ се отрази. Радвахме се далеч от нея. Пробихме 16-ицата, което е огромен успех. Вече сме в голямата гимнастика при девойките, допълни Филипа Филипова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна