Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организирана по интернет акция в подкрепа на арестуван данъчен се проведе във Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

В интернет-мрежата Фейсбук е създадена група в подкрепа на един от данъчните служители, които бяха арестувани тази седмица във Велико Търново. Групата, която вече обединява над 250 души,  е наречена "Да защитим Пламен Томов от репресии".

В сряда при акция на ДАНС бяха задържани девет души от приходната агенция във Велико Търново.

Сред тях беше и директорът на Дирекция "Контрол" Пламен Томов, изведен с белезници от сградата и единствено показан във всички медии.

Искам да наблегна най-вече на това, че неговият образ е преекспониран като образа на един престъпник и това не е правилно,  поясни програмистът Станислав Стоянов, съученик на Томов:

Хората, които го познаваме, заставаме тук да засвидетелстваме, че той не е такъв човек - Пламен не е крадец, мръсник, рушветаджия или далавераджия. Той е просто един интелигентен , вече не чак толкова млад мъж, който е работил като всички останали и се е катерил по нормален начин в служебната стълбица.

Станислав СтояновЗнам, че Пламен не е престъпник - погрешно е той да бъде представен по такъв начин, още повече, че не е осъден, а ние всички знаем, че човек е невинен до доказване на противното. Дали този човек ще бъде признат за виновен накрая или ще окаже невинен - това нещо остава като едно петно за цял живот,
допълни Стоянов.

Приятелите на Пламен Томов ще организират и други акции в негова подкрепа, като ще определят тяхната форма, след като изтече неговият арест за 72 часа и след като видят дали ще бъде освободен или ще получи постоянна мярка "задържане под стража".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени