Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В редица градове в страната са били извършени полицейски акции тази нощ

Снимка: БГНЕС

Специализирани полицейски акции са проведени тази нощ в областите Хасково, Враца и Плевен. Цел на проверките са били заведения, автомобили и частни охранители.

Час след полунощ полицаите са проверили 44 заведения в Хасково, Димитровград и Харманли и 124 автомобила.
Задържани са шофьори без книжки и употребили алкохолПолицаите са проверявали и за документи за самоличност, и са претърсвали за наркотици. 

По пътищата на Хасковска област са били спрени 124 автомобила за проверка, потвърди и директорът на полицията в града 
Ангел Цанков, който обясни, че са били проверявани и заведения, и частни охранители:
В хода на операцията са проверени всички питейни и увеселителни заведения в областта, като се установяват лица, които ползват такава охрана - проверяват се трудовите им правоотношения и начините на ползване на огнестрелно оръжие и носене на огнестрелно оръжие с тях.

Предотвратен е опит за имотна измама в особено големи размери. Задържани са шестима мъже, които са с подправени документи и са искали да придобият имот в софийския квартал "Бояна", който струвал половин милион лева:
Използвани са документи с невярно съдържание, които при извършените процесуално-следствени действия са иззети снощи. По случая има образувано досъдебно производство по член 212 , наблюдавано от Районна прокуратура - Хасково.

При акцията във Врачанска област 
тази нощ са установени общо 150 нарушения, в рамките на която са проверени 440 души, 250 моторни превозни средства и 100 нощни заведения. При масираната полицейска акция е била разкрита иманярска група в землището на оряховското село Селановци. Иманярите били с металдетектори, а у тях са намерени антични предмети, сред които монети, бижута и статуетка.

При операцията е установена и нелицензирана охрана на нощен бар, хванати са и десетина пияни шофьори. Четирима от тях са задържани, защото са били с над 2 промила алкохол в кръвта. 
При заградителни мероприятия са арестувани четирима, които са разбили павилион за продажба на билети за градския транспорт във Враца. Общо при акцията в региона са задържани 12 души, а за нарушенията са съставени 100 акта и 35 фиша. 


На територията на Плевенска дирекция на МВР служителите на реда са проверявали също моторни превозни средства и лица. Акциите са проведени в петък срещу събота и събота срещу неделя през нощта във времето от 22 часа до 2 сутринта. Проверени са общо 160 моторни превозни средства, съобщи говорителят на МВР в Плевен Мариана Цветкова. Съставени са 23 акта и 20 фиша за нарушение на Закона по пътищата. Данните ще бъдат обобщени в понеделник, когато ще станат известни и повече подробности от акциите.

Полицейски проверки са били извършени още в областите Варна, Кюстендил, Пазарджик и Сливен, съобщиха от МВР.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!