Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Сапунджиева: Аз постоянно крада от живота – това е мястото, от което актьорът черпи идеи

Известната от театралната сцена и от телевизионния екран актриса Мария Сапунджиева гостува в „Кой кой е“. Талантливата актриса, родена във Варна и завършила НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Илков, стартира кариерата си в Първи частен театър "Ла Страда", в Малък градски театър "Зад канала" и в Народния театър „Иван Вазов“, а в момента играе в 8 столични театъра и гастролира из цялата страна.

С колоритните образи, които създава в комедийното шоу „Клуб НЛО“ и в популярната поредица „Пълна лудница“ с ролята на Мама Божка, Мария Сапунджиева се превръща във всенародна любимка. Романтична по душа, морско чедо, свързана с вълшебството на морето, усмихната, каквато иска да остане винаги – такава е една от най-обичаните и популярни наши актриси. В предаването връщаме Мария Сапунджиева в младостта, когато всички около нея били против актьорството. Дори баба й се молела в църквата да не я приемат, което се сбъднало първата година. Снимка

Носителка на „Аскеер“ за поддържаща женска роля, Мария Сапунджиева печели „Икар“ за главна женска роля за „Моли Суини“, получава наградата на Съюза на артистите за ролята си в „Таня, Таня“. Популярността я съпътства, но не я променя, не изтрива усмивката на лицето й. Мария Сапунджиева иска да среща повече усмихнати хора, които да мислят позитивно и да започват  изречението не с „не“, а с „да“.

Една от най-популярните родни актриси е постоянно под светлината на прожекторите - с еднаква лекота играе драматични и комедийни роли, а в реалността намира спокойствие, обградена от любимите хора. Актрисата е мъжка майка и има стабилно и щастливо семейство. Според нея навсякъде е театър - и в живота, където човек играе много роли. Тя играе роля на майка, на сестра,  на дете към своите родители, на преподавател в школата си. И ако човек играе добре своите роли в живота, ще успява.

СнимкаПоследният интересен проект, където можете да видите Мария Сапунджиева, е моноспектакълът – „Едно танго с Маркес“ в Сити Марк Арт център под режисурата на Бойко Богданов. Всеки път, преди да излезе на сцената, актрисата се извинява на Маркес, който умира обиден на България.

Пред камерата и в театъра Мария Сапунджиева се чувства еднакво комфортно, защото не дели работата и се стреми винаги да се справи максимално добре. „Такъв човек съм - захвана ли се с нещо, изгарям в него докрай. Не мога наполовина“, обича да казва Мария Сапунджиева.

Още много любопитни детайли ще научим от живота на популярната и обичана актриса Мария Сапунджиева, която не спира да ни разсмива или да ни разплаква с актьорските си преображения, да ни пленява със своята усмивка и позитивизъм.

Приятно слушане!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна