Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мистерия с бебе, отвлечено преди 19 г. в Кейптаун, излиза наяве в история като на кино

Бебето преди 19 г., малко преди отвличането му
Снимка: Би Би Си

История като на кино с отвлечено преди 19 г. бебе излезе наяве тези дни в Кейптаун, съобщи Би Би Си. Южноафриканска гражданка бе официално обвинена, че е отвлякла тридневно момиченце през 1997 г. и й бе отказано освобождаване под гаранция, докато очаква присъдата.

Мистерията се разплита, след като в същата гимназия, където учи 19-годишната вече пораснала девойка, започнало да ходи и друго, по-малко момиче, което удивително й приличало. След ДНК анализи, проведени по инициатива на Селесте Нурс, майката на по-малкото дете, се оказало, че двете момичета са сестри.

Селесте Нурс настояла за изследванията, защото продължавала да носи мъката по нейната по-голяма дъщеря, изчезнала при странни обстоятелства от родилно отделение през 1997 г. След раждане тогава с цезарово сечение Нурс била под въздействието на силни лекарства, но си спомняла, че на третия ден след раждането видяла около плачещото си бебе непознат човек в кафяви дрехи, след което изпаднала в унес. Когато се свестила, детето било изчезнало и никой от персонала не можел да й каже нищо. Начинът, по който го открива 19 г. по-късно, сега й изглежда като приказка.

Обвинената за отвличането на бебето жена, чието име нарочно не се споменава заради все още липсата на официална присъда, твърди, че не е виновна, а също е жертва на измама. Преди 19 г. тя лежала в същата болница след помятане. Жената обаче твърди, че бебето се оказало при нея не там, а на оживена гара, където то й било предложено от някоя си Силвия - личност, която следствието така и не открива. Приемната майка не успява да представи и документи за осиновяване на детето, за които казва, че били "изгубени".

От своя страна 19-годишната девойка, чиято съдба е в центъра на историята, отказва да се отрече от жената, която продължава да смята за своя майка, и остава да живее с нейния съпруг, когото обича като свой баща.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна