Петя Бакалова живее нов живот под друго настойничество

Петя Бакалова живее съвършено различен живот днес
Снимка: Фейсбук

Петя Бакалова, за която по „Хоризонт“ нееднократно е разказвано, вече живее съвършено различен живот под настойничеството на нейната братовчедка Калина Бакалова.

Петя Бакалова от Кърджали беше под пълно запрещение и за нея трябваше да се грижи настойник. Нейни роднини, обаче съвсем случайно установяват, че Петя живее под ключ, в мръсотия, мизерия, без възможност да се среща с хора. Роднините ѝ предприемат действия, съобразени със законодателството ни, за да променят положението на Петя.

Развоят на събитията се случи когато в един момент настойникът реши, че иска да се откаже от настойничеството на Петя и прояви добрата воля да ми го прехвърли, разказа в предаването „Преди всички“ Калина Бакалова.

По думите ѝ през цялото време от установяването на проблема община Кърджали отказва да признае, че има нередности.

Адвокат Анета Генова, която заедно с адвокат Дима Георгиева пое защитата на Петя Бакалова, каза, че предприетата юридическа атака и заведените дела са помогнали за положителното развитие на казуса.

За всички, на които е любопитно как продължава историята на Петя, могат да следят страницата "Гласът на Петя" във Фейсбук.

Подробностите можете да чуете от звуковия файл.


Свързани новини

Човек под запрещение - историята на Петя Бакалова

Министерството на правосъдието работи по законопроект, който предвижда много сериозна промяна в областта на настойничеството и попечителството. Нарича се Закон за физическите лица и мерките за подкрепа, който изцяло ще промени системата и..

публикувано на 10.09.15 в 10:25

Половин година след шокиращите разкрития Петя Бакалова продължава да живее под ключ

Как продължава историята на Петя Бакалова от Кърджали, поставена под пълно запрещение заради психичното й заболяване след шума, който случаят вдигна преди половин година в социалните мрежи и създаването на фейсбук групата "Гласът на Петя". Тогава..

публикувано на 08.12.15 в 09:52
Още от категорията

Проф. Светозар Донев: Независимостта е човешки характер

Денят на независимостта е празник на творческата независимост, на самия артист, творец . Това заяви в предаването „Хоризонт за вас“ проф. Светозар Донев . Предстоят честванията на 100 години на Българския професионален оперетен театър. През..

публикувано на 22.09.17 в 18:28

Проф. Пламен Марков: Независим може да е човек, който е наясно точно какво иска

За мен независимостта е опит да си отговориш на това кои неща са най-важни за теб и да се опиташ да ги отстояваш. Независим може да бъде човек, който е много наясно точно какво иска . Това коментира в предаването „Хоризонт за вас“ театралният..

публикувано на 22.09.17 в 18:05
Деница Златева

Деница Златева: България може да покаже лидерство при създаването на европейска прокуратура

България може да покаже лидерство при създаването на европейска прокуратура, каза в интервю за "Хоризонт" Деница Златева , бивш служебен вицепремиер за подготовката на Българското председателство на Европейския съюз в правителството на Огнян..

публикувано на 22.09.17 в 17:32

Иван Николов: Ние в Западните покрайнини не се чувстваме независими

Ние в Западните покрайнини не се чувстваме независими, каза в предаването „Хоризонт за вас“ Иван Николов – директор на Българския културно-информационен център в Босилеград. Той посочи, че днешният празник не се отбелязва по специален начин в..

публикувано на 22.09.17 в 17:12

Борисов: Почит и признателност към всички, отстоявали правата на народа и работили за българската държавност

Днес честваме Независимостта на България. Център на тържествата е Велико Търново, където преди 109 години е отхвърлена васалната зависимост от Османската империя. Празникът започна с тържествена литургия в църквата „Св. 40 мъченици“, където..

обновено на 22.09.17 в 17:11

Повдигнаха обвинения на младежа, задържан за нападението в лондонското метро

Британските власти повдигнаха обвинения в опит за убийство и използване на експлозиви срещу 18-годишния Ахмед Хасан, арестуван след атентата в лондонското метро от 15 септември. Хасан беше задържан на терминала за заминаващи за Франция на пристанището в..

публикувано на 22.09.17 в 17:07
Донка Михайлова

Троян – Български фестивал на сливата 2017

Дъхави теменуги, цвят от зюмбюл, от ароматични ябълки (това е цитат) , трендафил, свирчовина, дилянка, ароматичен планински карамфил , уточнение – да е бял и ситен, бабина душица – мащерка и още, и още… Не подреждаме букет по правилата за възпитание на..

публикувано на 22.09.17 в 17:05