Петя Бакалова живее нов живот под друго настойничество

Петя Бакалова живее съвършено различен живот днес
Снимка: Фейсбук

Петя Бакалова, за която по „Хоризонт“ нееднократно е разказвано, вече живее съвършено различен живот под настойничеството на нейната братовчедка Калина Бакалова.

Петя Бакалова от Кърджали беше под пълно запрещение и за нея трябваше да се грижи настойник. Нейни роднини, обаче съвсем случайно установяват, че Петя живее под ключ, в мръсотия, мизерия, без възможност да се среща с хора. Роднините ѝ предприемат действия, съобразени със законодателството ни, за да променят положението на Петя.

Развоят на събитията се случи когато в един момент настойникът реши, че иска да се откаже от настойничеството на Петя и прояви добрата воля да ми го прехвърли, разказа в предаването „Преди всички“ Калина Бакалова.

По думите ѝ през цялото време от установяването на проблема община Кърджали отказва да признае, че има нередности.

Адвокат Анета Генова, която заедно с адвокат Дима Георгиева пое защитата на Петя Бакалова, каза, че предприетата юридическа атака и заведените дела са помогнали за положителното развитие на казуса.

За всички, на които е любопитно как продължава историята на Петя, могат да следят страницата "Гласът на Петя" във Фейсбук.

Подробностите можете да чуете от звуковия файл.


Свързани новини

Човек под запрещение - историята на Петя Бакалова

Министерството на правосъдието работи по законопроект, който предвижда много сериозна промяна в областта на настойничеството и попечителството. Нарича се Закон за физическите лица и мерките за подкрепа, който изцяло ще промени системата и..

публикувано на 10.09.15 в 10:25

Половин година след шокиращите разкрития Петя Бакалова продължава да живее под ключ

Как продължава историята на Петя Бакалова от Кърджали, поставена под пълно запрещение заради психичното й заболяване след шума, който случаят вдигна преди половин година в социалните мрежи и създаването на фейсбук групата "Гласът на Петя". Тогава..

публикувано на 08.12.15 в 09:52
Още от категорията

Възрожденският град Елена отбелязва своя празник

В деня на Светите равноапостоли Константин и Елена своя празник отбелязва възрожденският град Елена. Празникът се чества на тази дата от 28 години, обясни кметът на Елена Дилян Млъзев: "През 1990 година с решение на тогавашния временен изпълком е обявен..

публикувано на 21.05.18 в 03:39

Започва генерална асамблея на Световната здравна организация

Днес започва 71-ата сесия на Световната здравна асамблея на Световната здравна организация (СЗО) в Женева, която ще продължи до събота. Световната асамблея по здравеопазването е най-висшият орган за вземане на решения на СЗО. Българската..

публикувано на 21.05.18 в 03:35

От днес пускат в продажба билети за атракционни пътувания с парен локомотив между София и Банкя

От днес Българските държавни железници пускат в продажба билети за атракционни пътувания с парен локомотив между София и Банкя. Първият влак по направлението ще потегли от Централна гара София на 2 юни в 9:50 часа, а в обратната посока, от гара Банкя,..

публикувано на 21.05.18 в 03:14

Властите във Великобритания бавят подновяването на визата на руския олигарх Роман Абрамович

Британските власти бавят подновяването на визата на руския олигарх и собственик на футболен клуб Челси Роман Абрамович, съобщиха медии на Острова. Отсъствието на собственика на Челси беше видимо на трибуните в събота, когато отборът спечели..

публикувано на 21.05.18 в 03:11

Частен съдебен изпълнител продаде сграда заради дълг на община Смолян за половин милион лева

Частен съдебен изпълнител днес е продал сграда заради дълг на община Смолян за половин милион лева. Става въпрос за част от Младежкия дом на новия център, в която се помещава под наем банка. На 17 май се е състояла публичната продан на две..

публикувано на 21.05.18 в 03:06

Арестуваха 48-годишен българин в Марсилия по подозрения в тероризъм

На железопътната гара "Сен Шарл" в Марсилия в събота е арестуван 48-годишен български гражданин. Той е носил електрически материали, които може да се използват за изработване на взривно устройство, предаде Франс прес, като цитира прокурора Ксавие..

публикувано на 21.05.18 в 01:48

Двама таксиметрови шофьори са задържани след сбиване в Хасково

Заради сбиване на автобусна спирка в Хасково са задържани двама таксиметрови шофьори.  Обидите и ударите станали заради клиенти, които единият шофьор отнел от другия. Прави се проверка дали таксиметровите услуги, които са извършвали, са законни. 

публикувано на 20.05.18 в 19:57