Петя Бакалова живее нов живот под друго настойничество

Петя Бакалова живее съвършено различен живот днес
Снимка: Фейсбук

Петя Бакалова, за която по „Хоризонт“ нееднократно е разказвано, вече живее съвършено различен живот под настойничеството на нейната братовчедка Калина Бакалова.

Петя Бакалова от Кърджали беше под пълно запрещение и за нея трябваше да се грижи настойник. Нейни роднини, обаче съвсем случайно установяват, че Петя живее под ключ, в мръсотия, мизерия, без възможност да се среща с хора. Роднините ѝ предприемат действия, съобразени със законодателството ни, за да променят положението на Петя.

Развоят на събитията се случи когато в един момент настойникът реши, че иска да се откаже от настойничеството на Петя и прояви добрата воля да ми го прехвърли, разказа в предаването „Преди всички“ Калина Бакалова.

По думите ѝ през цялото време от установяването на проблема община Кърджали отказва да признае, че има нередности.

Адвокат Анета Генова, която заедно с адвокат Дима Георгиева пое защитата на Петя Бакалова, каза, че предприетата юридическа атака и заведените дела са помогнали за положителното развитие на казуса.

За всички, на които е любопитно как продължава историята на Петя, могат да следят страницата "Гласът на Петя" във Фейсбук.

Подробностите можете да чуете от звуковия файл.


Свързани новини

Човек под запрещение - историята на Петя Бакалова

Министерството на правосъдието работи по законопроект, който предвижда много сериозна промяна в областта на настойничеството и попечителството. Нарича се Закон за физическите лица и мерките за подкрепа, който изцяло ще промени системата и..

публикувано на 10.09.15 в 10:25

Половин година след шокиращите разкрития Петя Бакалова продължава да живее под ключ

Как продължава историята на Петя Бакалова от Кърджали, поставена под пълно запрещение заради психичното й заболяване след шума, който случаят вдигна преди половин година в социалните мрежи и създаването на фейсбук групата "Гласът на Петя". Тогава..

публикувано на 08.12.15 в 09:52
Още от категорията

Деветима мигранти, преминали незаконо в Румъния, ще прекарат 8 месеца затворени в лагера в Любимец

Районният съд в Генерал Тошево е одобрил споразумения на Районната прокуратура с 9 нелегални бежанци от Сирия и Ирак, които бяха задържани в края на миналата година след незаконно преминаване в Румъния през землището на село Росица. Чуждите граждани,..

публикувано на 23.01.18 в 17:36

Лошото време предизвика проблеми във Франция, Италия, Австрия и Швейцария

Наводнения, придошли реки, обилни снеговалежи, риск от лавини и откъснати от света населени места имаше днес в няколко страни от Западна Европа, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Във Франция тридесет департамента в страната са под оранжева..

публикувано на 23.01.18 в 17:26
Пожарникари стоят край мястото на сблъсъка на малък самолет и хеликоптер край германския град Филипсбург, на около 100 км северозападно от Щутгарт.

Четирима загинали при сблъсък на малък самолет и хеликоптер в Германия

Четирима души загинаха във вторник при сблъсък във въздуха на малък самолет и хеликоптер в Югозападна Германия, предаде АФП. Двата въздухоплавателни съда се удариха над градчето Филипсбург, което е в близост до френската граница, съобщи..

публикувано на 23.01.18 в 16:57
Цирковите артисти настояват „да се спре с негативните асоциации с думата „цирк“

А какво да кажат философите, кукловодите, бавачките…

Иде реч за професиите, длъжностите и институциите, чиито имена служат за негативни метафори. Поводът е отвореното писмо на цирковите артисти, в което те настояват „да се спре с тази негативна и обидна асоциация с думата „цирк“. Означава ли това, че като..

публикувано на 23.01.18 в 16:50

Край на грипната ваканция в Пазарджик

Грипната ваканция в Пазарджик е прекратена. От утре се възстановяват учебните часове във всички училища, реши областният пандемичен щаб. В същото време грипната епидемия остава в сила. Има промяна във възрастовата група на болните. През миналата седмица..

публикувано на 23.01.18 в 16:45

КЗД се самосезира за насилието над деца с увреждания в Габрово

Комисията за защита от дискриминация се самосезира по сигнала за насилие над деца с увреждания в Габрово. Според медийни публикации деца са били удряни и обиждани от персонала на габровския Център за настаняване от семеен тип. В Комисията за..

публикувано на 23.01.18 в 16:38

"Зеленият билет" ще се продава по време на забраната за синята и зелената зона

Мярката за забрана за паркиране в платените зони (както синя, така и зелена) да влиза в сила едновременно с въвеждането на т.нар. „зелен билет“. Това реши комисията по околна среда към Столичния общински съвет по време на днешното си заседание...

обновено на 23.01.18 в 16:37