Петя Бакалова живее нов живот под друго настойничество

Петя Бакалова живее съвършено различен живот днес
Снимка: Фейсбук

Петя Бакалова, за която по „Хоризонт“ нееднократно е разказвано, вече живее съвършено различен живот под настойничеството на нейната братовчедка Калина Бакалова.

Петя Бакалова от Кърджали беше под пълно запрещение и за нея трябваше да се грижи настойник. Нейни роднини, обаче съвсем случайно установяват, че Петя живее под ключ, в мръсотия, мизерия, без възможност да се среща с хора. Роднините ѝ предприемат действия, съобразени със законодателството ни, за да променят положението на Петя.

Развоят на събитията се случи когато в един момент настойникът реши, че иска да се откаже от настойничеството на Петя и прояви добрата воля да ми го прехвърли, разказа в предаването „Преди всички“ Калина Бакалова.

По думите ѝ през цялото време от установяването на проблема община Кърджали отказва да признае, че има нередности.

Адвокат Анета Генова, която заедно с адвокат Дима Георгиева пое защитата на Петя Бакалова, каза, че предприетата юридическа атака и заведените дела са помогнали за положителното развитие на казуса.

За всички, на които е любопитно как продължава историята на Петя, могат да следят страницата "Гласът на Петя" във Фейсбук.

Подробностите можете да чуете от звуковия файл.


print Отпечатай
Свързани новини

Човек под запрещение - историята на Петя Бакалова

Министерството на правосъдието работи по законопроект, който предвижда много сериозна промяна в областта на настойничеството и попечителството. Нарича се Закон за физическите лица и мерките за подкрепа, който изцяло ще промени системата и..

публикувано на 10.09.15 в 10:25

Половин година след шокиращите разкрития Петя Бакалова продължава да живее под ключ

Как продължава историята на Петя Бакалова от Кърджали, поставена под пълно запрещение заради психичното й заболяване след шума, който случаят вдигна преди половин година в социалните мрежи и създаването на фейсбук групата "Гласът на Петя". Тогава..

публикувано на 08.12.15 в 09:52
Още от категорията

Затруднено е движението в района на Пловдив при 150-и километър на магистрала "Тракия"

Силно е затруднено движението в района на Пловдив при 150-и километър на магистрала "Тракия" в посока Бургас. Там се е образувала дълга колона на автомобили, тъй като се движат само в аварийната лента, поради станалата тази сутрин катастрофа. От "Пътна..

публикувано на 22.07.17 в 09:13
Златни пясъци

Националният съвет по туризъм заседава в курорта "Златни пясъци"

Националният съвет по туризъм ще заседава в курортния комплекс "Златни пясъци". Събитието ще се проведе под ръководството на министъра на туризма Николина Ангелкова .  Ще бъдат обсъдени проектът на Годишната програма за национална туристическа..

публикувано на 22.07.17 в 09:02

Ден на траур в Община Баните

В Община Баните е обявен ден на траур за двамата загинали при автомобилна катастрофа край село Давидково - Велин Фиданов и Красимир Купенов . Отменят се всички тържества. Насроченото за понеделник заседание на Общинския съвет, което трябваше да бъде..

публикувано на 22.07.17 в 08:58

Интерпол разполага със списък с имената на 173-ма бойци от "Ислямска държава"

Интерпол е изготвил списък с имената на 173-ма бойци от групировката "Ислямска държава", за които се смята, че са подготвени да извършат серия от бомбени атентати в Европа. Атентаторите имали за задача да отмъстят за военните поражения на джихадистите в..

публикувано на 22.07.17 в 08:46

Преглед на печата

Земетресението с магнитуд 6,6 по Рихтер в Егейско море е една от водещите теми на днешните вестници. "Трус в Турция и Гърция вдигна цунами, уби двама, рани стотици" е заглавието на "24 часа" . Според сеизмолога проф. Емил Ботев и у нас ще има трусове, но..

публикувано на 22.07.17 в 08:25

Напрежение в Йерусалим заради мерки за сигурност около джамията "Ал Акса"

Напрежението пред джамията "Ал Акса" в Йерусалим продължава, след като трима палестинци бяха убити вчера, предава Ройтерс. Сблъсъците са се разпрострели и извън Йерусалим до окупираните от Израел Западния бряг и Йордания. Причината за напрежението е..

публикувано на 22.07.17 в 08:14
Червеногуша гъска (Branta ruficollis)

Над 3 милиона лева субсидии бяха преведени на фермери, опазващи местообитанията на защитени видове птици

Фонд „Земеделие“ преведе близо 3 милиона и половина лева субсидии на фермери, които опазват местообитанията на защитени видове птици. С това общата сума на изплатените до момента средства за агроекологични мерки достигна почти 41 млн.лева, уточняват от..

публикувано на 21.07.17 в 21:55