Петя Бакалова живее нов живот под друго настойничество

Петя Бакалова живее съвършено различен живот днес
Снимка: Фейсбук

Петя Бакалова, за която по „Хоризонт“ нееднократно е разказвано, вече живее съвършено различен живот под настойничеството на нейната братовчедка Калина Бакалова.

Петя Бакалова от Кърджали беше под пълно запрещение и за нея трябваше да се грижи настойник. Нейни роднини, обаче съвсем случайно установяват, че Петя живее под ключ, в мръсотия, мизерия, без възможност да се среща с хора. Роднините ѝ предприемат действия, съобразени със законодателството ни, за да променят положението на Петя.

Развоят на събитията се случи когато в един момент настойникът реши, че иска да се откаже от настойничеството на Петя и прояви добрата воля да ми го прехвърли, разказа в предаването „Преди всички“ Калина Бакалова.

По думите ѝ през цялото време от установяването на проблема община Кърджали отказва да признае, че има нередности.

Адвокат Анета Генова, която заедно с адвокат Дима Георгиева пое защитата на Петя Бакалова, каза, че предприетата юридическа атака и заведените дела са помогнали за положителното развитие на казуса.

За всички, на които е любопитно как продължава историята на Петя, могат да следят страницата "Гласът на Петя" във Фейсбук.

Подробностите можете да чуете от звуковия файл.


Свързани новини

Човек под запрещение - историята на Петя Бакалова

Министерството на правосъдието работи по законопроект, който предвижда много сериозна промяна в областта на настойничеството и попечителството. Нарича се Закон за физическите лица и мерките за подкрепа, който изцяло ще промени системата и..

публикувано на 10.09.15 в 10:25

Половин година след шокиращите разкрития Петя Бакалова продължава да живее под ключ

Как продължава историята на Петя Бакалова от Кърджали, поставена под пълно запрещение заради психичното й заболяване след шума, който случаят вдигна преди половин година в социалните мрежи и създаването на фейсбук групата "Гласът на Петя". Тогава..

публикувано на 08.12.15 в 09:52
Още от категорията

Легнал полицай положихха край чешма с минерална вода в Невестино

Повдигнати неравности или т. нар. "легнал полицай" за ограничаване на скоростта до 40 км. в час изгражда общината в Невестино при чешмата с минералната вода на входа на село Неделкова Гращица заради интензивното движение и многото дошли да напълнят от..

публикувано на 20.11.17 в 20:16

Община Ловеч подготвя обществена поръчка за срок от три години за ремонта на общинската пътна инфраструктура

Община Ловеч подготвя рамкова обществена поръчка за срок от три години за ремонта на общинската пътна инфраструктура, тъй като за втора поредна година обжалване на обществена поръчка не позволява да се извършат в срок планираните ремонтни дейности...

публикувано на 20.11.17 в 20:06
Хасан Насрала

Хасан Насрала обяви, че е готов да изтегли бойците на "Хизбула" от Ирак

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала обяви, че е готов да изтегли силите на движението от Ирак, след като "Ислямска държава" е загубила контрол над Рава. Градът беше последният бастион на джихадистите в страната. В телевизионно обръщение Насрала каза, че..

публикувано на 20.11.17 в 18:55

Близо 3 хиляди са заразените с ХИВ у нас

Близо 3 хиляди души в България са заразени с вируса на ХИВ, като 85 на сто от тях са мъже, а 15 процента жени, стана ясно на дискусия "Знанието е сила. Заедно в борбата с ХИВ". Всяка година се откриват нови 200 случая Страната ни се намира под средното..

обновено на 20.11.17 в 18:42

Жители на община Завет готвят протести срещу закриването на местната пожарна

Жители на община Завет заявиха готовност за протести и активно гражданско неподчинение, ако бъде закрита пожарната в общинския център. Повече от хиляда души са се включили до момента в подписка срещу закриването. Подписката, която продължава и в момента,..

публикувано на 20.11.17 в 18:35
Младен Маринов

Младен Маринов: Полицията ще използва все по-често цивилни автомобили, за да снима шофьорите за скорост

Заради зачестилите катастрофи по пътищата, полицията ще започне да слага камери в необозначени коли. Това съобщи за "Хоризонт" главният секретар на МВР Младен Маринов . По този начин, според него, шофьорите, които нарушават правилата, няма да намаляват..

обновено на 20.11.17 в 18:18

Трима загинаха при тежка катастрофа на пътя Шумен-Силистра

Трима души загинаха, а четирима са ранени при тежка катастрофа на пътя Шумен-Силистра при село Венец.    Инцидентът е станал малко след 15 часа между селата Дренци и Страхилица.  Директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Ялчън..

обновено на 20.11.17 в 18:18