Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Бакалова живее нов живот под друго настойничество

Петя Бакалова живее съвършено различен живот днес
Снимка: Фейсбук

Петя Бакалова, за която по „Хоризонт“ нееднократно е разказвано, вече живее съвършено различен живот под настойничеството на нейната братовчедка Калина Бакалова.

Петя Бакалова от Кърджали беше под пълно запрещение и за нея трябваше да се грижи настойник. Нейни роднини, обаче съвсем случайно установяват, че Петя живее под ключ, в мръсотия, мизерия, без възможност да се среща с хора. Роднините ѝ предприемат действия, съобразени със законодателството ни, за да променят положението на Петя.

Развоят на събитията се случи когато в един момент настойникът реши, че иска да се откаже от настойничеството на Петя и прояви добрата воля да ми го прехвърли, разказа в предаването „Преди всички“ Калина Бакалова.

По думите ѝ през цялото време от установяването на проблема община Кърджали отказва да признае, че има нередности.

Адвокат Анета Генова, която заедно с адвокат Дима Георгиева пое защитата на Петя Бакалова, каза, че предприетата юридическа атака и заведените дела са помогнали за положителното развитие на казуса.

За всички, на които е любопитно как продължава историята на Петя, могат да следят страницата "Гласът на Петя" във Фейсбук.

Подробностите можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени