Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Николай Ненчев поиска 1,5 млн. лв за екипиране на военните и на специалните части

Снимка: БГНЕС

Милион и половина лева поиска министърът на отбраната Николай Ненчев от депутатите в ресорната военна комисия. Парите трябва да послужат за екипиране на военните по границата и специалните сили:

Предпазни средства, очила за нощно виждане, радиостанции и други неща, които са ни изключително необходими не само за границата. Тази екипировка ни е необходима при необходимост от включване на въоръжените сили при антитерористичен акт.

Николай Ненчев даде обяснение и за проведено днес учение в района на пропускателния пункт "Илинден" на военни от Смолян и „Гранична полиция“, за което нямаше предварителна информация:

То приключи. Беше изключително успешно. Хората трябва да свикват, че от време на време ще провеждаме и такива внезапни учения в реални условия. Тренираме. Ясно е, че ще присъстваме и на българо-гръцката, и на българо-македонската, и на българо-сръбската граница.

Николай Ненчев каза, че армията има готовност да постави леко предпазно съоръжение тип "Бруно" на границата с Гърция, ако това е необходимо.

Депутати от "Атака" внесоха предложение в парламента България да изгради защитни съоръжения на границата с Гърция. Следващия месец ще има и учение на моряците с „Гранична полиция”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени