Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави двама от задържаните при акцията срещу печатницата за фалшиви пари в Свищовско

Снимка: БГНЕС

Плевенският окръжен съд остави в ареста двама от тримата мъже, задържани след специализираната акция по ракриването на печатница за фалшиви пари  в Свищовското село Деляновци.

56-годишният Стоян Стоянов и  47-годишният Томи Хорозов  са с постоянна мярка “задържане под стража“, а третият задържан е приведен в затвора във Варна, тъй като е с влязла в сила ефективна присъда.

43-годишният Владимир Николов се е укривал до този момент и е бил обявен за общодържавно издирване, съобщи Добринка Матеева, говорител на Окръжна прокуратура-Плевен, която поясни, че
тримата мъже са били задържани на 22 април тази година след проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура-Плевен, Европол и ДАНС: 
В рамките на спецакцията е разбита печатница за пари със заготовки за над половин милион евро. В хода на разследването бяха извършени претърствания и изземвания на три адреса - в град Левски, в село Деляновци и в село Козар Белене.

На задържаните лица са повдигнати обвинения, като искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" е уважено по отношение на двама от задържаните, а за третия е влязла в сила към настоящия момент присъда, която следва да бъде изтърпяна. Във връзка с това той е бил обявен за общодържавно издирване и към настоящия момент е бил конвоиран до затвора в град Варна, 
допълни Матеева.

Прокуратурата е повдигнала на тримата обвинение за изготвяне на неистински парични знаци с курс в страната или чужбина, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години, подчерта още говорителят на Окръжната прокуратура.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна