Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха група от 8 лица за кражби на кабели от комуникационни мрежи и съоръжения в страната

Снимка: интернет

Група от 8 лица са задържани за кражби на кабели от комуникационни мрежи и съоръжения в страната. В операцията, проведената на територията на три области в последните два дни, са участвали служители на МВР и Прокуратурата от Русе, София, Плевен и Велико Търново. 
 
Информация за акцията по залавянето на престъпната група беше представена от Златка Падинкова от Главна дирекция "Национална полиция", окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, районният прокурор на Плевен Владимир Николов, директорът на ОД на МВР - Русе старши комисар Теодор Атанасов и колегите му Димитър Машов от Велико Търново и Красимир Начев от Плевен.

В продължение на два месеца полицията е следила действията на лицата и е предприела действия по задържането им тази сутрин след поредната кражба на 800 метра проводник от резервното трасе на комуникационната мрежа на БТК.

Задържаните са на възраст между 15 и 45 години, като с едно изключение, всички са криминално проявени - четири от лицата са осъждани за кражби , едното е за хулиганство, като присъдите, които имат, са обществено порицание и пробация. Групата, която е задържана на територията на Русенската и Великотърновската дирекция са задържани след преследване, не са изпълнили полицейско разпореждане и са оказали съпротива при задържане. По същия начин, групата ,която е задържана на територията на Плевенската дирекция отново е след неизпълнение на полицейско разпореждане и оказване на съпротива, като включително има и пострадали служители на МВР, обясни Падинкова от Главна дирекция "Национална полиция".

Това са лица, които през годините са установявани многократно, че извършват престъпления, не само кражби, но включително и грабежи, т.е. принципът на действие е такъв, влизат в обекта на посегателство, ако има физическа охрана на обекта, преминават към насилствени действия и често пъти кражбата преминава в грабеж, като са изключително жестоки и брутални в действията, които предприемат,
допълни още Златка Падинкова, като поясни, че лицата са от село Мечка, Плевенско.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени