Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Мейууд - "Рио"

Днес в рубриката "Незабравимите" ще "прескочим" до Рио де Жанейро, но полетът ни ще е през Холандия. Рио е изключително актуален град в момента по ред причини, най-хубавата от които е свързана с предстоящите олимпийски игри... е, да не забравяме и плажовете.

А в Холандия е създаден дамският дует "Мейууд", чиято песен "Рио" ще слушаме днес. Той включва двете сестри де Врис - Али и Едит, родени в Харлинген. До 1976 двете имат кариера като солистки, пеят и в различни групи, а после решават да се обединят в дует, първоначално под името "LadyPop's", което през 1978 променят на "Maywood". То идва от съчетанието на техните сценични псевдоними - Алис Мейи Карън Ууд, и така стават "МейУуд".

Блондинка и брюнетка, те са идеалната сценична комбинация и вихрено "превземат" европейските класации още през 1979 с  "You Treated Me Wrong". Следват успех след успех - "Late at Night" (в топ 5 из цяла Европа и номер 1 в Холандия), "Give Back My Love" и днешната "незабравима" песен "Rio". Тя е издадена през 1981 г., включена е във втория албум на дуета "Different Words" и шества из цяла Европа, като провокира много кавъри (у нас - от страна на Йорданка Христова).

И така, да оставим грижите зад гърба и да потеглим с "Мейууд" към "Рио".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени