Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев: За мен е по-добре футболистите на "Левски" да не пътуват за Япония, но националният отбор е лицето на България

Стойчо Стоев преди мача срещу "Монтана"
Снимка: БГНЕС

След колегите си от "Лудогорец" и старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев коментира предстоящото турне на националния отбор по футбол в Япония, което ще започне в началото на юни. Стоев заяви, че за него като треньор, е най-добре "Левски" да не пусне играчите си за турнето, но от друга страна националният тим е лицето на България и той няма да предприеме подобен ход.

Класирайки се в евротурнирите, трябва да имаш готов отбор, който да се справи в тези мачове. Каквото и да кажа, със сигурност няма да се изтълкува на всички каквото им се иска. Що се отнася до турнето на националния отбор в Япония и при нас ще се отрази. При всеки отбор, който участва в европейските турнири ще се отрази. Няма как да ползвам в подготовката футболистите от националния, най-малкото защото имат нужда от възстановяване. Със сигурност подготовката им ще е по-къса. Дори сега да им дам почивка, те трябва да играят в подготовката. Когато видя кои състезатели ще извика Ивайло Петев, в последните мач или два няма да участват, но това не е достатъчно, заяви Стоев.

Стоев коментира и предстоящи мач срещу "Монтана" от първенството:



Надявам се теренът да позволява да се играе добър футбол. Знаем, че там теренът не позволява. Сега и времето е лошо. Мачовете до края на шампионата трябва да ги изиграем на добро ниво. Всеки мач е престиж за клуба. Не говорим дори за класиране. Още в следващите мачове ще дам възможност на футболистите, които са взели по-малко участие, да покажат своите възможности, обясни Стоев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени