Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

71 гълъба и бели балони пуснаха за 9 май пред Паметника на Съветската армия

Снимка: Евелина Стоянова

71 гълъби и бели балони бяха пуснати в небето пред Паметника на Съветската армия в София по случай победата над фашизма. 
СнимкаДнес трябва да помним, ниско да се поклоним и да не забравяме, подчерта посланикът на Руската федерация у нас Юрий Исаков:

Най-важното в този ден е всеки добър и честен човек да се спре и да си спомни десетките милиони хора, които отдадоха живота си в името на победата. Да си спомним съветските войници, всички, които се бориха с фашизма и хитлериската коалиция. Да си спомним и българските партизани, всички чести хора в целия свят, които успяха и победиха фашизма – чумата на 20-и век.

Днес трябва да помним, ниско да се поклоним и никога да не забравяме подвига на нашите деди, това е най-важното, но и да внимаваме това да не се повторя никога в бъдеще. Да не допускаме тази горчива и тъжна част от човешката история да се използва за политически цели. Честит празник, български приятели. Бог да ви дава всичко най-хубаво и мирно небе.

Николая Кокарешкова е един от организаторите на отбелязването на 9-ти май пред Паметника на Съветската армия. Казва, че уважава историята и се прекланя пред хората, дали живота си за това Европа днес да е свободна.
Снимка

В шествието "Безсмъртния полк" се включиха и много роднини на загинали по време на Втората световна война.

Снимка

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна