Форумът „Кариера с кауза“ дава своята подкрепа за децата бежанци у нас

„Кариера с кауза“ е единственият кариерен форум в България, който се организира всяка година и е посветен на професионалната реализация в сферата на гражданския сектор.

Той ще се състои на 14-и май /събота/ в двора на Софийския университет.

Организаторите очакват във форума да се включат 33 организации, като се очаква те да предложат около 55 позиции, като 20 от тях са платени, а не са свързани само със стаж и доброволчество.

Гражданският сектор у нас търпи развитие с всяка една изминала година, каза  в предаването „Хоризонт до обед“ Емилия Зафираки, която е част от екипа на "Кариера с кауза" 2016:

Освен това този сектор придобива устойчивост. Има трайни позиции, които се предлагат срещу възнаграждение.

Има реална възможност хората, които започват като доброволци към дадена организация, също да се сдобият с трудов договор и да започнат да получават заплащане, допълни  Юлия Мишкова, която също е част от екипа на „Кариера с кауза“.

Тази година "Кариера с кауза"  са избирали да подкрепят децата-бежанци, обучаващи се в български училища, чиито семейства са избрали да останат в България.

Искаме да подкрепим тяхното развитие и образование, така че те да успеят да се интегрират и реализират в българското общество, каза Юлия Мишкова.

Александра Попова от Съветът на жените бежанки в България обясни, че за семействата, избрали да останат в България началото е много трудно и затова от организацията се опитват по всякакъв начин да улеснят този процес:

Включвайки се в тазгодишното изложение решихме, че именно за децата бежанци, които са записани вече успешно в българските училища е нужна малко повече подкрепа. Семействата на бежанците много често имат по две-три деца. По българската образователна система е много трудно те да бъдат приравнени и да бъдат записани в съответния клас и всички деца се записват в първи клас. Семейството среща материални трудности да подпомага всички деца.

Всеки, който има желание, може да подкрепи каузата за децата бежанци, като занесе на щанда на „Кариера с Кауза“ в двора на Софийския университет книжки от задължителния списък от 1-ви до12-ти клас, както и чрез финансова подкрепа. Сметките ще бъдат обявени на сайта karieraskauza.eu.

Подробностите чуйте от звуковия файл.

Още от категорията
В „Патриотичния младежки лагер

Белград закрива сръбско-руски лагер за военно обучение на младежи

Сръбските власти в петък наредиха затварянето на спорния „патриотичен младежки лагер“, където тийнейджъри с реплики на оръжия и облечени във военни униформи преминаваха военно обучение, предаде БГНЕС. Вътрешният министър на Сърбия заяви пред репортери, че е разпоредил затварянето на лагера, ръководен от сръбски и руски ветерани, ден преди да..

публикувано на 17.08.18 в 17:46
Проф. д-р Златимир  Коларов

С проф. Златимир Коларов по пътя на бялата лястовица

Проф. Златимир Коларов е ревматолог. Завършва медицина в София с отличен успех и златна значка. Автор е на стотици научни публикации, сред които монографии, учебници, ръководства и справочници по медицина и ревматология, научно-популярни книги и брошури за пациенти. Уважаван учен и лекар, той участва в редица медицински форуми, пътува често в страната и..

публикувано на 17.08.18 в 17:35

Пожарна кола пропадна в дере край моста на входа на Куклен, има пострадали огнеборци

Пожарна, отзовала се на сигнал за бедствие, пропадна в дере край моста на входа на Куклен. Има пострадали огнеборци, затиснати в автомобила. Няколко екипа от техни колеги веднага са пристигнали на местопроизшествието и в момента се опитват да измъкнат колегите си.  Пожарният автомобил е пътувал по сигнал за запалени сухи треви. Засега не е..

публикувано на 17.08.18 в 17:23

Ангелкова завежда дело за клевета срещу Бранимир Ботев

Министърът на туризма Николина Ангелкова завежда дело за клевета срещу бившия ресорен заместник-министър Бранимир Ботев. Повод за това стана изказване на Ботев, че е бил обект на сплашване, като свърза случилото се с името на министъра.  "Абсурдно е някой да твърди такива неща. Има органи, които ще се заемат с това. За мене е абсолютно..

обновено на 17.08.18 в 17:21

Ивета Кунова: Застрахователните брокер са информирали клиентите си за риска при сключване на полица с "Олимпик"

Застрахователните брокер са информирали клиентите си за риска при сключване на полица със застрахователното дружество "Олимпик", съобщи в предаването "Хора, пътища, автомобили" Ивета Кунова, председател на Асоциацията на застрахователните брокери. Около половината от клиентите им са плащали задължителната си полица за "Гражданска отговорност" на месечни..

публикувано на 17.08.18 в 17:09

Катастрофа затрудни движението на изхода от София в посока Владая

Затруднено е движението на изхода от София в посока Владая. Причината е катастрофа между два леки автомобила, съобщиха от пътната полиция.  При инцидента няма загинали. На място има екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. 

публикувано на 17.08.18 в 17:06

Нападнаха медицинска сестра от Спешното отделение в областната болница във Велико Търново

Медицинска сестра от Спешното отделение в областната болница във Велико Търново е била нападната тази сутрин. Извършителят е пациент, приет с алкохолно опиянение. 65-годишният пациент е бил приет тази нощ в Спешното отделение. Мъжът е буйствал и не е позволил на дежурния екип да му окаже медицинска помощ за нараняванията, които е имал по главата,..

публикувано на 17.08.18 в 17:01