Форумът „Кариера с кауза“ дава своята подкрепа за децата бежанци у нас

„Кариера с кауза“ е единственият кариерен форум в България, който се организира всяка година и е посветен на професионалната реализация в сферата на гражданския сектор.

Той ще се състои на 14-и май /събота/ в двора на Софийския университет.

Организаторите очакват във форума да се включат 33 организации, като се очаква те да предложат около 55 позиции, като 20 от тях са платени, а не са свързани само със стаж и доброволчество.

Гражданският сектор у нас търпи развитие с всяка една изминала година, каза  в предаването „Хоризонт до обед“ Емилия Зафираки, която е част от екипа на "Кариера с кауза" 2016:

Освен това този сектор придобива устойчивост. Има трайни позиции, които се предлагат срещу възнаграждение.

Има реална възможност хората, които започват като доброволци към дадена организация, също да се сдобият с трудов договор и да започнат да получават заплащане, допълни  Юлия Мишкова, която също е част от екипа на „Кариера с кауза“.

Тази година "Кариера с кауза"  са избирали да подкрепят децата-бежанци, обучаващи се в български училища, чиито семейства са избрали да останат в България.

Искаме да подкрепим тяхното развитие и образование, така че те да успеят да се интегрират и реализират в българското общество, каза Юлия Мишкова.

Александра Попова от Съветът на жените бежанки в България обясни, че за семействата, избрали да останат в България началото е много трудно и затова от организацията се опитват по всякакъв начин да улеснят този процес:

Включвайки се в тазгодишното изложение решихме, че именно за децата бежанци, които са записани вече успешно в българските училища е нужна малко повече подкрепа. Семействата на бежанците много често имат по две-три деца. По българската образователна система е много трудно те да бъдат приравнени и да бъдат записани в съответния клас и всички деца се записват в първи клас. Семейството среща материални трудности да подпомага всички деца.

Всеки, който има желание, може да подкрепи каузата за децата бежанци, като занесе на щанда на „Кариера с Кауза“ в двора на Софийския университет книжки от задължителния списък от 1-ви до12-ти клас, както и чрез финансова подкрепа. Сметките ще бъдат обявени на сайта karieraskauza.eu.

Подробностите чуйте от звуковия файл.

Още от категорията

Протест пред Министерство на енергетиката заради високи мартенски сметки на парното

Десетки граждани се събраха на протест пред Министерството на енергетиката, недоволни от високите мартенски сметки за парно в София. Те искат също да бъде отменена таксата "сградна инсталация". С много скандирания "Оставка" към министъра на енергетиката Теменужка Петкова протестиращите успяха да провокират среща между тяхна представителна група..

публикувано на 25.04.18 в 13:23

Александър Сивилов: В Никарагуа се задава поредната цветна революция

Продължават протестите в Никарагуа срещу лявото правителство на Даниел Ортега.  Има голяма вероятност случващото се в Никарагуа да се окаже поредната от цветните революции, коментира в предаването "12+3" и сторикът и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Александър Сивилов: "Ставките в Латинска Америка вече са много..

публикувано на 25.04.18 в 13:15
Част от корицата на „Контролът в здравеопазването“ от Антония Илиева

За контрола в здравеопазването

Имаме ли у нас ясни и работещи медицински стандарти, какво представлява т.нар. „меко право“ и има ли място за него – това са малка част от въпросите, които разглежда Антония Илиева, доктор по право и преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, в анализа „Контролът в здравеопазването“. В изследването тя прави още и пълен правен обзор на..

публикувано на 25.04.18 в 13:11
Сотир Цацаров

Цацаров: Няма предпоставки за екстрадиране в САЩ на Желяз Андреев и още четирима българи

Главният прокурор Сотир Цацаров смята, че няма юридически основания да бъдат екстрадирани в САЩ Желяз Андреев и четирима негови колеги.  Представителството на "Интерпол" във Вашингтон поиска задържането на Желяз Андреев и други четирима българи заради разследвана фирма от прокуратурата в Маями за нарушаване на американското ембарго срещу..

обновено на 25.04.18 в 13:09
Румен Овчаров и адвокатът му Васил Василев (вляво)

СНС прекрати делото срещу Румен Овчаров

Специализираният наказателен съд прекрати делото срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров за договора за концесия на "Мини Бобов дол". Прокуратурата го обвинява в безстопанственост, довела до щета от близо 9 милиона лева заради неговото бездействие по отношение на финансовото състояние на мините преди близо 11 години. Според защитата на Овчаров..

публикувано на 25.04.18 в 12:50
Болницата в Ловеч

Медиците от болницата в Ловеч излязоха на поредния си протест

Медиците от Ловешката болница, която се намира в тежко финансово състояние, излязоха днес на поредния си протест заради неизплатени заплати, недостиг на лекарства и консумативи, както и заради неясното бъдеще на лечебното заведение. Те са изпратили и отворено писмо с призив за трайно решаване на проблема до президента, премиера, министъра на..

обновено на 25.04.18 в 12:33

Нови обвинения се очакват по корупционната афера в столичния район "Младост"

Нови обвинения се очакват по корупционната афера в столичния район "Младост". По информация на "Хоризонт" адвокатите на кмета Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров са призовани днес в Националното следствие. По неофициална информация става дума за обвинения, свързани със сигнали, подадени..

публикувано на 25.04.18 в 12:16