Уикилийкс: Мишел Темер е "посланически информатор" на американското разузнаване

Мишел Темер
Снимка: БТА

Изпълняващият длъжността президент на Бразилия Мишел Темер е бил "посланически информатор" на американското разузнаване и военните, съобщи организацията Уикилийкс в микроблога си в Туйтър.

Посочва се, че "Темер е предоставял политическа информация на Съвета за национална сигурност на САЩ и на американските военни".

След като Федералният сенат на Бразилия подкрепи предложението за импийчмънт на президента Дилма Русеф, тя напусна поста за 180 дни и нейните задължания пое вицепрезидентът Мишел Темер.

Още от категорията

Промени в Изборния кодекс внесоха ГЕРБ и "Обединени патриоти"

ГЕРБ и "Обединени патриоти" внесоха промени в Изборния кодекс. Те предвиждат отпадане на номерата пред партиите, коалициите и инициативните комитети в интегралната бюлетина. Управляващите отлагат машинното и електронното гласуване във всички секции. Отпадането на номерата цели да се избегне така нареченият феномен "15/15", при който..

публикувано на 16.11.18 в 16:25
Сирийския арабски Червен полумесец разпространи преди дни снимки на кампания за ваксиниране на деца в лагера Рукбан до границата на Сирия с Йордания, където са настанени 50 000 души.

Русия зове САЩ да спрат „окупацията“ на район в Сирия

Русия призова САЩ да прекратят незаконната от гледна точка на Москва окупация на зоната около бежанския лагер Рукбан в Южна Сирия. Според руската страна присъствието на американските войски в района е причина за истинска хуманитарна катастрофа в лагера. Заседанията на междуведомствения руско-сирийски координационен щаб, отговарящ за..

публикувано на 16.11.18 в 15:57
В политиката понякога трябва да се извиняваш и за чужди грешки, каза Цветанов

От ГЕРБ се извиниха за изказванията на депутати от НФСБ за протестиращите

Поредно извинение направиха от ГЕРБ заради изказването на депутата от НФСБ Петър Петров, който предложи децата с увреждания да бъдат настанени в домове, за да могат майките им да работят. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира: "Не съм чул това интервю и не съм чул тези коментари, които е направил колегата народен..

обновено на 16.11.18 в 14:58

Без нови такси за мостове и тунели след въвеждане на електронната винетка и тол системата

Няма да се събират нови такси за сега съществуващите мостове, тунели и планински проходи, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Уточнението се прави заради постъпили множество запитвания във връзка с публикувания за обществено обсъждане проект на Наредба за ползването на пътищата и съоръженията. С обнародвания..

публикувано на 16.11.18 в 14:52

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух

След спорове между управляващи и опозиция, мнозинството в Народното събрание прие на първо четене законодателни промени, с които се въвеждат норми за съдържание за сяра, пепел и влага в твърдите горива за битовото отопление. Измененията в закона са в изпълнение на решение на Европейския съд срещу страната ни за трайно лошо качество на въздуха...

обновено на 16.11.18 в 14:48
Лидерът на БСП Корнелия Нинова подкрепи подписката, внесена от Съюза на пенсионерите в Хасково.

Нинова: БСП подкрепя исканията на пенсионерите за преизчисляване на пенсиите

Съюзът на пенсионерите в Хасково внесе в парламента над 30 000 подписа с искане за преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен доход.  Подписката е подкрепена и от млади хора, а БСП ще я внесе в деловодството на Народното събрание.  Лидерът на социалистите Корнелия Нинова поясни, че напълно подкрепя исканията на пенсионерите. Тя изтъкна,..

публикувано на 16.11.18 в 14:26
В Народно събрание се проведе пресконференция на лидера на Воля Веселин Марешки и Марин льо Пен - президент на „Национален сбор”-Франция

На конференция в София Марин льо Пен посочи ЕС като най-големия враг на Европа

На конференция в Народното събрание лидерът на френския "Национален сбор" Марин льо Пен посочи ЕС като “най-големия враг на Европа“. Домакин на форума беше председателят на партия „Воля“ Веселин Марешки. Работната среща на групата „Европа на нациите и свободата“ е свикана, за да изготви обща стратегия за европейските избори догодина...

публикувано на 16.11.18 в 14:18