Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдиците на КТБ не са приели вземане на "Булгаргаз” за повече от 12 млн. лева

Снимка: БГНЕС

Вземане на "Булгаргаз" за повече от 12 милиона лева не е прието от синдицине на Корпоративна търговска банка. Това става ясно от списъците с вземанията, публикувани в Търговския регистър. Въпреки че е оспорено в съда, вземането за повече от 3,7 млрд. лева на Фонда за гарантиране на влоговете е прието.

Този път списъците с вземанията на кредитори от Корпоративна търговска банка са разделени на приети без да бъдат оспорени, приети, които са оспорени в съда и неприети, които също са оспорени пред съда. В първата група – на приетите без възражение, попада вземане на обявения в несъстоятелност комбинат "Кремиковци" за близо 29 млн. лева. Повече от 28 млн. лева е и прието вземане на Летище "София". Аеропортът обаче има и неприето вземане, което е оспорено в съда, за близо 2 млн. лева. Сред другите вземания, които не са приети, правят впечатление сумите на сръбската агенция за приватизация, а именно – близо 13 млн. лева. Най-голямото неприето вземане, оспорено в съда, е на БТК – за повече от 52 млн. лева.

Очаквано – въпреки че е оспорено в съда, вземането на Фонда за гарантиране на влоговете за повече от 3,7 млрд. лева, е прието. Същото важи и за "Комерцбанк", която е сред най-големите кредитори на КТБ. Приети са и вземания на "Дунарит" за 18 млн. лева, както и на НУРТС, за който са описани две суми, които са придобити чрез цесия – едната е за повече от 84 млн. лева, а другата – за 46 млн. лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени